Ongeveer een jaar geleden bezocht ik Colt; Cambodian Organization for Living and Temporary care.
Via m’n vader was ik in contact gekomen met Frida die destijds daar was.

Colt is een organisatie in Phnom Phen die een veilige leefomgeving biedt voor 30 kansarme kinderen. Hun 3 doelstellingen zijn: 1. Een veilige en gezonde leefomgeving voor kinderen. 2. Scholing en training van de colt kinderen 3. Engelse lessen voor universiteitsstudenten en de buurtschap.

Ik had via e-mail contact een afspraak gemaakt met Frida, zij zou me rondleiden. Ze had een tuktuk gestuurd die me daar heen bracht. Van te voren had ik geen idee wat ik kon verwachten. Je bedenkt dan toch al snel de arme kindertehuizen van tv. Waar de kinderen vies zijn en half verhongerd. Dat was dus echt niet het geval. Ik werd door de hekken naar binnen gelaten. Frida liet me het een en ander zien. Zoals dee slaapkamers en de keuken. Ook liet ze zien hoe ontzettend duurzaam ze zijn. De staf rijdt op elektrische scooters en deze worden opgeladen door de zonnepanelen die ze op het dak hebben. Ook hebben ze een recycle project. De plastic flessen, blikjes en papier worden ingezameld en door de kinderen verkocht bij het recycle depot. Het geld dat ze daarmee verdienen wordt in een gezamelijke kinderspaarrekening gestort. Ook hebben ze een souvenirshop waar ze bijv armbanden, tassen en vlaggetjes maken van gerecyclede spullen.
Vervolgens gingen we naar het schoolgebouw aan de overkant van de straat. Daar hadden een aantal kinderen computerles en Engelse les. De lessen worden gegeven door internationale vrijwilligers. De kids waren blij en ja ook schoon. Belachelijk eigenlijk de vooroordelen die ik had.

12670250_1111651475533677_2037165362490346508_nColt geeft deze kinderen een prachtige kans. Was het niet voor deze organisatie dan zag de toekomst er iets minder rooskleurig uit. Veel kinderen kunnen na de middelbare school zelfs naar de universiteit. Wat ook erg leuk was om te horen is dat de kinderen uit de buurt en de universiteitsstudenten hier ook Engelse les kunnen krijgen. Ik vond het een erg bijzondere ervaring om een kijkje te nemen bij deze organisatie.

In het afgelopen jaar zijn ze verhuisd en door middel van een crowdfunding actie hebben ze genoeg geld kunnen inzamelen voor een Medische kliniek.

Mocht je meer willen weten over Colt bekijk dan hun website:http://www.colt-cambodia.org/ op deze website kun je ook meer vinden over doneren en vrijwilligerswerk!

 

Author

Write A Comment