Wanneer je bij het strand van Tulum aankomt bevindt je je in een omgeving vol met alles boho, luxe hotels en super leuk restaurantjes. Wanneer je grote instagrammers volgt zul je zien dat zij allemaal naar de hotspots in Tulum gaan. Ik heb een lijstje gemaakt met de leukste en meest fotogenieke plekken en waar je deze kunt vinden

De straat waar je de leukste hotspots kunt vinden is de Beach road/ Hotel Zone, de straat langs het strand waar alle mooie hotels staan. Je kunt al deze hotspots lopend bereiken maar je kunt het ook op de fiets doen! Als je in het stads centrum van Tulum verblijft kun je vanaf daar voor een paar euro een taxi nemen en een van de hotels noemen waar je als eerste uit wilt stappen

1. Matcha Mama

We beginnen meteen maar met de bekendste, Matcha Mama. Een hutje met schattige schommeltjes waar je kunt genieten van een heerlijke Matcha thee.

2. Azulik hotel 

Het Azulik hotel is een prachtig hotel met een gaaf restaurant. Wanneer je hier plaatjes wilt gaan schieten moet je natuurlijk ook een drankje doen. Je kunt relaxen in de nestjes en netten en hebt hier fantastische uitzichten! Wil je hier de zonsondergang bewonderen dan is het handig om een plekje te reserveren!

3. Coco schommels & Coco Tulum

Deze grote Tulum beschildering die je aan de straat kant ziet ontgaat je niet snel. Op het strand bij dit mooie hotel vind je een hele rij schommels die behoorlijk Instagramable zijn. Ga vroeg om de drukte voor te zijn en het mooiste licht te pakken.

4. I scream bar tuktuk 

Een blauwe tuktuk die je kunt vinden bij de iscream bar. Bij deze bar kun vegan ijsjes kopen. De tuktuk verandert regelmatig van lokatie maar blijft toch een leuke prop om mee op de foto te gaan

5. Engelen vleugels

Deze prachtige engelen vleugels muurschildering vind je bij Hotel Aura. Het is kleiner dan het lijkt en is je loopt er makkelijk voorbij dus goed opletten.

6. Follow That Dream bordje 

Wanneer je met de engelen vleugels op de foto bent geweest, kijk dan naar rechts een stukje verder op en je vind de Follow that dream. Ook deze is snel te missen omdat het zo klein is.

7. Tulum Ruines

De Ruines van Tulum vind je niet bij de rest van de hotspots. Wanneer je van Tulum naar de het strand gaat ga je links, wanneer je naar de hotel hotspots gaat sla je rechts af. Maar je kunt gewoon een taxi chauffeur vragen je er af te zetten en dan komt het allemaal goed.
Voor de ruines betaal je entree, de entree kost zo’n 4 euro. De ruines zijn open van 8 tot 5. Ga vroeg in de ochtend om de drukte en hitte voor te zijn. En je kunt hier beneden op het strand ook lekker zwemmen dus vergeet je zwemkleding niet!

Tulum is het Bali van Mexico. Je vind hier te gekke plekken om te eten, chillen en slapen. We vonden Tulum een ontzettend leuke en fotogenieke plek. Bezoek deze plekken en maak toffe Instagramable foto’s van dit leuke stadje. Benieuwd naar de plaatjes die ik heb gemaakt in Tulum? Kijk dan op mijn Instagram! 

De rest van onze route voor Mexico vind je hier 

Author

Write A Comment