Het plannen van een reis is, naar mijn mening, het leukste dat er is. De voorpret, het researchen en plannen van de route maakt je helemaal klaar voor je reis. Hier zijn mijn research tips, hoe je het beste jou reis voorbereidt, lees je hier!

Nu we weer reis plannen hebben kun je mij de hele dag vinden met mijn neus op m’n laptop, want het plannen van een reis is bijna net zo leuk als het reizen zelf. Ik heb een paar dingen voor je op een rijtje gezet die ik zelf het liefst gebruik wanneer ik een reis plan!

Skyscanner

Scyscanner is mijn favoriete website voor het boeken van vliegtickets. Wanneer je niet vast zit aan een bepaalde datum kun je bij Skyscanner gewoon zoeken op de goedkoopste maand en de goedkoopste dag. Verder is het lekker overzichtelijk en word je altijd doorverwezen naar de website met de goedkoopste tickets, super handig!

Pinterest

Ik kan zo uren op Pinterest borden maken met inspiratie. Weet je bijv. al wel je bestemming maar niet zo goed wat nou de tofste plekken zijn om te bezoeken, zoek dan op Pinterest naar jou bestemming en je krijgt toffe plaatjes en websites met alle tips voor je op een rijtje hebben. Pin deze allemaal op een bord en je hebt je eigen inspiratie bord! (Volg jij mij al op Pinterest?? )

Blogs

Google is your best friend wanneer het aankomt op researchen. Na even googelen kom je al snel bij blogs van mensen die ervaring hebben met de plek waar jij heen gaat en op die manier kun je het beste researchen. “Hoeveel kost het om rond te reizen in Borneo?” “Must visits in Nieuw Zeeland!” Overal zijn blogs over geschreven!  En dit kan zeker van pas komen! Ook als je nog niet zeker weet naar welke bestemming je graag toe wilt kunnen blogs je daarbij een handje helpen

Instagram

Wanneer ik naar een bestemming ga zoek ik altijd even de locatie op op Instagram en zo komen er weer mooie plaatjes voorbij van plaatsen of hotels waar je zelf nog niet aan had gedacht. En tegenwoordig kun je op Instagram ook dingen opslaan. Maak dus een mapje met jou bestemming en opslaan maar! (Volg jij mij al op Instagram)

Reis organisatie websites

Dit klinkt misschien een beetje gek maar dit heb ik sinds kort ontdekt. Ik regel graag zelf mijn reizen en boek dus ook alles zelf, maar soms is het handig om even op een website te kijken, ter inspiratie, waar reizen aangeboden worden om een route te bepalen. Reisorganisaties doen toch vaak wel de hoogtepunten van landen aan waardoor je op die basis van hun routes zelf verder kunt gaan bouwen.

Facebook groepen

Wanneer je zelf door de bomen het bos niet meer ziet kun je altijd in een Facebook groep een vraag stellen. Zo zijn er verscheidene Facebook groepen waarin reizigers elkaar helpen denk bijv. aan Dutchies in Australië of Azië backpackers. Ben je op zoek nar hoe je het beste van A naar B kunt of wat nou een leuke route is om te doen, dan kun je deze vraag altijd even in de groep gooien

Wat is jou favoriete manier om te researchen?

Author

Write A Comment