Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op social media. Prachtige plaatjes van de meest blauwe meren. Grote kans dat dit Lake Louise of Moraine Lake was. De gletsjers om de meren zorgen voor die fantastische blauwe kleur. Maar de Rocky mountains heeft nog meerdere prachtige blauwe meren, welke meren je moet bezoeken tijdens je trip door de Canadese Rockies lees je hier.

Lake Louise

Overal waar je leest over de Rocky mountains zul je Lake Louise als nummer 1 must visit vinden, en dit is niet zo gek want het is een prachtige plek en staat bekend als een van de mooiste meren ter wereld. Zeker in de zomer maanden zul je daarom hier duizenden toeristen vinden. Wil je de drukte ontwijken? Ga dan s’ochtend vroeg of later op de dag.

 

Moraine Lake

Wat geld voor lake Lousie geld ook voor Moraine Lake. De kans is groot dat je onmogelijk een parkeerplekje kunt vinden in de zomer, ga dus daarom erg vroeg of erg laat. Moraine Lake is omgeven door The Valley of 10 peaks die op je op de foto op de achtergrond kunt zien schitteren.

 

Bow Lake

Wanneer je van Banff naar Jasper rijdt over de icefield parkway dan zie je al snel dit prachtige meer langs de kant van de weg schitteren. Sla een bezoekje aan dit prachtige meer niet over. Aan de achterkant van dit meer zie je de bow glacier dier er voor zorgt dat dit meer aan haar water en blauwe kleur komt. Aan het Bow meer vind je het Num-ti-Jah lodge een hotel/restaurant.

 

Peyto Lake

Mijn persoonelijke favoriet. Peyto lake vind je weer eens tukje verder op de icefield parkway richting Jasper. Het is een korte klim omhoog, maar je bent wel op 1800m dus het voelt alsof je de longen uit je lijf hijgt. Toch moet je even door blijven stappen want het uitzicht is het echt waar. Het meer vind je ver onder je, aan je linker kant vind je de prachtige gletser en je kunt op een heldere dag zo ver kijken dat je de meren in de verte ook kunt zien. Prachtig!

Emerald Lake

Helaas op de dag dat wij er waren was er een ongelofelijke sneeuwstorm aan de gang dus veel van dit meer hebben we niet kunnen zien. Dat neemt niet weg dat dit nog steeds een must see is. Dit prachtige meer vind je in Yoho nationaal park op een uurtje rijden van Banff. Je kunt hier kayaks huren en er is een schattig hotel waar je kunt overnachten.

Wat is jou favoriete meer in de Rocky’s?

 

Author

3 Comments

  1. Wauw Fardou, stuk voor stuk prachtige meren! Volgens mij heb je het daar in Canada prima naar je zin of niet? 🙂

  2. Pingback: Ideale West-Canada roadtrip route!

Write A Comment