Een weekendje Parijs is, naar mijn mening, altijd een goed idee! Hier vind je alles over hoe je er komt, waar te overnachten en alle leuke dingen om te doen in deze prachtige wereldstad!

Hoe kom ik in Parijs?

De makkelijkste en goedkoopste manier om in Parijs te komen is met de trein. Vanaf Amsterdam ben je binnen 3 uren met de trein in Gare Du Nord in Parijs. Een retourtje heb je al vanaf 70 euro!
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de auto of het vliegtuig te gaan maar ik raad zeker aan om met de trein te komen. Gemakkelijk, snel, goedkoop en goed voor het milieu!

Vrai Paris in Montmartre

Waar slapen?

Tijdens ons bezoek logeerden we in Montmartre in het Grand Hotel de Clermont. Wij betaalden ongeveer 60 euro per nacht hier, voor een prima 2 persoons kamer met eigen badkamer. Een heerlijke centrale ligging in het prachtige Montmartre, ik kan het zeker aanraden!

Ben je liever wat meer in de buurt van de Eiffeltoren, zoek dan een hotel in de 7de Arrondissement. Of liever in de buurt van het Louvre? Kies dan ergens in de buurt van het 4de Arrondissement.

Sacre Couer
Uitzicht van de Eiffeltoren

Reisplan: dag 1

Als je met de trein naar Parijs komt en je verblijft in Montmartre dan is het logisch om je bezoek aan Parijs te beginnen met een bezoek aan deze wijk. Gare du Nord is dichtbij en je kunt waarschijnlijk gewoon naar je hotel lopen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een Uber pakken zodat je niet met je koffers de straten door hoeft. Ben je eenmaal gesetteld in je hotel, ga dan op ontdekking door Montmartre.
Montmartre is leuke kunstenaars wijk kun je je uren vermaken. Wandel door de prachtige straatjes, drink een kopje koffie in een leuk cafeetje en ga lekker kunst shoppen.

Uitzicht vanaf de Sacre Couer

Sacre Couer
Ook de Sacre Coueur vind je in Montmartre. Deze grote witte basiliek vind je op een heuvel en heeft daarom een fantastisch uitzicht over de stad. In straatjes om de Sacre Couer vind je allerlei leuke kunstenaarstentjes en restaurantjes. De toegang tot de basiliek is gratis en is van 6 tot 22:30 open.
Op de heuveltop naast de Sacre Couer vind je het zinkende huis, een optische illusie, erg leuk om te zien!

Moulin Rouge
De Moulin rouge, wie kent het niet, ook deze cabaret show vind je in deze wijk. Kaartjes hiervoor kun je krijgen vanaf 89 euro. Een super ervaring om eens mee te maken!

Moulin Rouge
het zinkende huis

Dag 2

Begin je tweede dag op het 8ste arrondissement. Deze wijk doorkruist de Avenue des Champs-Elysées, die van de Arc de Triomph naar de chaotische rotonde om de Place de la Concorde loopt.

Champs-Elysées
Loop van de Arc de Triumph langs de mooiste winkels en panden op de Champs-Elysées. Zin om flink te winkelen? Dan is dit de plek om het te doen! Loop je verder de Champs-Elysées uit dan kom je bij de Seine terecht.

Rondvaart door de Seine
Een leuke manier om Parijs te bekijken is vanaf het water. Hop daarom op een Seine cruise boot voor een uurtje en bekijk de stad vanaf een ander standpunt!

Eiffel toren
De grote reden waarom mensen naar Parijs gaan is natuurlijk voor de Eiffeltoren! Om de Eiffeltoren heen vind je tal van straatjes met goede foto opties om jou perfecte plaatjes te schieten. Wij kochten in de middag een flesje wijn en gingen heerlijk genieten van een picknick op het veld met een fantastisch uitzicht op de Eiffeltoren. Wil je naar de top van de Eiffeltoren? Dan kun je van te voren je kaartjes online bestellen voor 26 euro. Ik raad aan om het rond zonsondergang te doen, dan kun je namelijk foto’s van de stad maken in het daglicht maar ook wanneer het donker wordt en alle mooie lichtjes aangaan! Een perfecte afsluiter van je tweede dag!

Notre Dam

Dag 3

Begin de dag op het 4de arrondissement.

Notre Dam
Helaas is er in 2019 een groot deel van de Notre Dam af gebrand een groot deel staat nog. Je kunt op dit moment niet in de prachtige kathedraal maar je kunt er voor wel een kijkje nemen en zien hoe het gaat met de wederopbouw van dit bijzondere gebouw. De Notre Dam ligt op een eilandje in de rivier de Seine. Steek je een van de bruggen over en loop je een paar minuten dan ben je zo bij het Louvre.

Louvre
Je kunt eigenlijk voor het Louvre alleen wel een paar dagen uittrekken. Wat een fanatisch en groot museum. Met een aantal van de beste stukken aller tijde met als pronk stuk natuurlijk de Mona Lisa. Deze hangt in een grote zaal achten een dik stuk glas. Je kunt in een rij gaan staan om deze te bekijken of je kunt het van een afstandje bekijken. Verder heeft het museum nog andere fantastische werken, ook door bekende Nederlandse grootheden zoals Vermeer en Rembrandt. Het Louvre zeker niet overslaan tijdens jou bezoek aan Parijs. Let wel op dat het Louvre elke dinsdag gesloten is. Kaartjes voor het louvre heb je vanaf 17 euro.

Louvre
Mona Lisa

Andere plekken om te bezoeken

Shakespeare and Company
Shakespeare and Company is een bekende engelstalige boekenwinkel. Deze leuke winkel vind je naast de Notre Dam

Musee D’orsay
Nog een prachtig museum vol met kunst. In dit museum vind je schilderijen van verschillende Franse en andere westerse kunstenaars. Je kunt een combinatie ticket kopen waarbij je beide het Louvre en Musee d’orsay kunt bezoeken.

Begraafplaats du père laichaise.
Een begraafplaats is misschien niet je eerste keus als toeristische attractie, toch is deze plek erg bekend geworden door de Netflix serie Emily is Paris. Hier vind je namelijk de grafen van een aantal erg bekenden mensen zoals Edith Piaf, Oscar Wilde, Chopin en Jim Morrison.

Centre Pompidou
Een museum voor moderne kunst met een bijzonder exterieur. Ookal ga je er niet naar binnen, dan is het toch leuk om buiten even een kijkje te nemen.

Tot slot

Parijs is een geweldige stad, ontzettend dichtbij en daarom de perfecte stad voor een citytrip. 3 dagen is echt wel genoeg om alle highlights te kunnen zien en heb je het nog niet allemaal gezien? Dan kun je natuurlijk altijd eens terug komen.

eiffeltoren
Author

Write A Comment