Wat is de wereld toch mooi en wat is er veel te zien en te doen. Van elk continent heb ik een lijstje gemaakt met de prachtige plaatsen die ik nog wil zien en de gave activiteiten die ik nog wil doen. Ik heb nu elk continent behandeld. Toch missen er nog wel een aantal dingen van mijn bucketlist zoals treinreizen en roadtrips. Deze week deel ik De ultieme reisbucket list; treinreizen
Raak geinspireerd! Welke heb jij al kunnen afstrepen?

Eerder kon je al lezen over al mijn bucketlist items per continent, wil je dit terug lezen? Klik dan hier! 

Europa 

De West highland line – Schotland

Je hebt misschien de foto’s al eens voorbij zien komen. Deze treinreis is vooral bekend door de Glenfinnan viaduct dat in Harry Potter voorbij komt. Onderweg kom je fantastische landschappen tegen en passeer je prachtige meren. Echt een bucketlist item als je het mij vraagt.

Glacier Express – Zwitserland 

Rijd in de trein dwars door prachtige bergen landschappen, pittoreske dorpjes, valleien en bossen. Deze +- 8 uur durende treinrit staat hoog op mijn lijstje als mountain lover 

Azie 

Trans Mongolie / Trans Siberie express – Rusland – Mongolie – China

Dit is toch wel de meest bekende bucket list treinreis, en ik denk ook wel nummer 1 op mijn bucketlist qua treinreizen. Beginnend in Moskou en eindigend in Bejing is dan ook een van de langste reizen ter wereld. Mij lijkt het fantastisch om onderweg een paar keer uit te stappen en bijzondere plekken te ontdekken in Rusland en Mongolie, daarom zou ik ook graag de trans mongolie express doen ipv de Siberië.

Hemeltrein – Tibet

Tussen Beijing en Lhasa loopt een treinspoor van 2000km op meer dan 5000 meter hoogte. Het is dan ook de hoogste treinreis ter wereld. Dwars door China ga je met de trein en je hebt prachtige uitzichten over de bergen en landschappen. Wat een droom!

Kandy naar Ella – Sri Lanka

Van alle kanten hoor ik steeds dat de treinrit van Kandy naar Ella fantastisch schijnt te zijn. Deze treinreis in Sri Lanka neemt je in 7 uren langs prachtige groene heuvels met thee plantages, dorpjes, watervallen en fantastische uitzichten. Een must dus!

Noord Amerika 

Rocky Mountaineer – Canada

Deze trein rijdt in het westen van Canada tussen Vancouver – Banff – Jasper en Calgery. Je rijdt dus door de Rocky mountains, een van de mooiste plekken in Canada. Als je voor de eerste klas gaat is je hele wagon gemaakt van glas en kun je dus extra genieten van de fantastische uitzichten. Het lijkt mij de perfecte manier om te genieten van de meest prachtige bergen landschappen in Canada.

Oost naar West Amerika

Een paar jaar geleden ging het viral, hoe je voor een koopje van de ene naar de andere kant van Amerika kon met de trein. Dat is me altijd een beetje bij gebleven. Want wat lijkt me dat een bijzondere manier om het hele land te zien. Al zou ik natuurlijk wel op veel plaatsen uit willen stappen, maar als je het dan ook doet, moet je er ook de tijd voor nemen denk ik.

Oceanie
TransAlpine – Nieuw Zeeland

We reden langs deze treinrit toen we in Nieuw Zeeland waren. De TransApine gaat van Christchurch naar Greymouth door Arthurs Pass, een van de mooiste berg gebieden in Nieuw Zeeland. Mochten we ooit terug gaan naar Nieuw Zeeland dan lijkt me dit een fantastische manier om door het midden van het zuider eiland te reizen.

Heb jij al een van deze treinreizen van je lijstje kunnen afstrepen? Is er een trein rit die ik heb gemist en absoluut op mijn lijstje moet? 

 

Author

Write A Comment