Wat is de wereld toch mooi en wat is er veel te zien en te doen. Van elk continent heb ik een lijstje gemaakt met de prachtige plaatsen die ik nog wil zien en de gave activiteiten die ik nog wil doen. Deze week de ultieme reisbucketlist; Afrika! Raak geïnspireerd! Welke heb jij al kunnen afstrepen?

De piramides zien in Egypte

Het zien van één van de zeven wereldwonderen is een groot bucketlist item. Het lijkt me daarom ook ontzettend tof om deze bijzondere bouwwerken in het echt te zien en hier meer over te weten te komen.

Op safari in Kruger nationaal park in Zuid Afrika en op de Serengeti in Tanzania

Deze wereldberoemde Afrikaanse parken zijn beide een droom van me. Overnachten in een prachtige accommodatie en de volgende ochtend in alle vroegte op zoek naar de wildlife! Dat lijkt me de echte Afrikaanse experience!

Overland reizen van Kenia naar Zuid Afrika

Er bestaan hele gave reizen die, in zo’n 50 tot 60 dagen, over land van Kenia naar Zuid Afrika gaan. Je rijdt samen met een kleine groep mensen in een grote jeep bus door oost Afrika en onderweg bezoek je alle hoogtepunten en kampeer je in de natuur! Een onwijs gave manier om het oosten van Afrika te verkennen.

Met de kabelbaan de Tafelberg op in Zuid Afrika

De tafelberg is een van de meest bekende bezienswaardigheden in Kaapstad. Het lijkt me daarom ook erg gaaf om naar de top van de tafelberg te gaan en genieten van het fantastische uitzicht van deze stad!

De Victoria falls bewonderen

De Victoria falls horen zeker in het rijtje thuis van meest bekende watervallen ter wereld. Aangezien ik gek ben op watervallen mag deze natuurlijk ook niet van mijn lijstje ontbreken!

Ontbijten met giraffes

I know, het is wel heel erg doyoutravel x gypsealust, maar na het zien van hun foto’s dacht ik “maaaaaan, dat wil ik ook”. Er is namelijk een hotel in Kenia waar de giraffes door het raam een kijkje komen nemen terwijl jij zit te ontbijten, dat is toch echt wel heel gaaf?!

Onder de boabab bomen lopen in Madagascar

Je hebt er misschien wel eens een foto van gezien, velden met enorme dikke bomen. Deze bomen heten Boabab bomen. De stammen van deze bomen kunnen wel 34 meter in omtrek worden, dat is toch insane?! Hoe vet is dat om in het echt te zien?!

De big 5 in het echt zien

Een ultiem bucketlist item. De big 5 in het echt zien, nee niet in de dierentuin, maar op safari! Buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en een olifant en als het even kan nog een paar andere dieren! Dat lijkt me zo’n onwijs bijzondere ervaring.

Een Nijl rivier cruise doen in Egypte

Een weekje cruisen over de Nijl in Egypte staat sinds kort steeds hoger op mijn lijstje. Het lijkt me zo gaaf om plaatsen als Luxor en Aswan te bezoeken en ook het schitterende tempelcomplex Abu Simpel.

De Kilimanjaro  bewonderen

De hoogste berg van Afrika; de Kilimanjaro. Ik hoef hem niet te beklimmen hoor, maar bewonderen vanaf een afstandje vind ik ook goed hoor!

Welk bucketlist item heb ik gemist die er volgens jou echt bij moet? En welke heb jij al kunnen afstrepen?

Author

Write A Comment