Wat is de wereld toch mooi en wat is er veel te zien en te doen. Van elk continent heb ik een lijstje gemaakt met de prachtige plaatsen die ik nog wil zien en de gave activiteiten die ik nog wil doen. Deze week De ultieme reisbucketlist; Europa! Raak geinspireerd! Welke heb jij al kunnen afstrepen?

In een luchtballon vliegen over Cappadocië

Je ziet ze continu voorbij komen op instagram, de mooiste plaatjes van de luchtballonnen die vliegen over een maanachtig landschap in Turkije. Wat lijkt het mij fantastisch om daar de zon te zien om komen en te genieten van de prachtige uitzichten en om hier een luchtballon vaart te doen, hoe gaaf is dat?

In een gondel door Venetië

Een behoorlijk cliche maar wat lijkt me dit leuk zeg! Om Venetie te ontdekken en in een gondel de kanaaltjes door! Pizzaatje en gelato erbij en mijn droom komt uit!

Door de straatjes van Santorini wandelen in Griekenland

Nog zo’n typische plek die je voordurent op Instagram voorbij ziet komen maar wel ongelofelijk mooi. Met de witte huisjes en blauwe daken ziet er het echt sprookjesachtig uit! Eentje die best hoog op mijn bucketlist staat!

Tjernobiel bezoeken

Een iets minder typische/mooie plek om te bezoeken dan de bovengenoemde plekken maar het lijkt me toch ontzettend interessant om bij dit stukje geschiedenis een kijkje te nemen!

Paragliden in Zwitserland

Als ik ergens wil Paragliden dan is het Zwitserland. Ben een fantastisch uitzicht vliegen en vrij als een vogel, dat lijkt me zo’n bijzondere ervaring!

Naar de Spa in Boedapest

Boedapest is een upcoming city trip stad. Een must do in deze stad is het bezoeken van een van de vele spa’s en dat wil ik dan ook zeker gaan doen!

Naar Oktoberfest in Duitsland

Ja echt waar maar ik heb nog nooit een Oktoberfest bier feest bezocht. Erg he? Het word dus hoog tijd dat ik dat eens ga doen!

Op zeilvakantie in Kroatie en Griekenland

Zoals je misschien wel weet, ik ben gek op zeilen. Wat lijkt het me heerlijk om tussen Kroatie en Griekenland over de Mediteraanse zee te zeilen. Wakker te worden op het water, ontbijten met een uitzicht van prachtig blauw water en stoppen in prachtige haventjes

Op bezoek bij het meer van Bled

Een meer upcoming vakantie land is Slovenie, het lijkt me gaaf om te glamperen en het meer van Bled te bezoeken!

Het noorderlicht zien in Lapland

Je hebt het misschien wel es gezien maar in lapland heb je van die koepels waar je in kunt slapen zodat je s’avonds het noorder licht vanuit je bed kunt bewonderen. Echt magisch! En als we dan toch in Lapland zijn zou ik ook graag een ritje willen maken met de sledehonden, dat lijkt me zo bijzonder!

Roadtrip door IJsland in de zomer

Een roadtrip door ijsland in de zomer lijkt me helemaal geweldig want in de zomer word het namelijk helemaal niet donker in ijsland! Je kan dus dag en nacht alles bezoeken! Kamperen in de natuur en de watervallen bezoeken, wat wil een mens nog meer?!  Vanuit IJsland zou ik dan graag naar de Faroe eilanden willen vliegen en dat ook ontdekken!

Hallstatt in Oostenrijk bezoeken

Hallstatt is een klein plaatsje in Oostenrijk aan een meer met bergen en watervallen. Ik ben gek op natuur dus dit lijkt me een heerlijke plek om te kamperen en wandelen.

Off the grid in Spitsbergen

Niet je meest voor de hand liggende vakantiedestination maar Spitsbergen lijkt me heel gaaf om te bezoeken. Als ik dan een dag mocht kiezen zou ik gaan voor begin maart. Rond deze tijd van het jaar komt de zon eindelijk boven de horizon en zijn de maanden zonder licht voorbij. Er zijn tal van evenementen en dingen om te doen. Het is welliswaar een beetje duurder aar wel een bijzondere ervaring.

Pizza eten met Cinque Terre als uitzicht

Wauw Cinque Terre lijkt me zo’n gave magische Italiaanse bestemming iets uit een sprookje. Een paar dagen hier buiten het hoog seizoen is iets dat super hoog op mijn lijst staat

Hiken en kamperen in de Alpen, Dolomieten en Lofoten

Ik ben echt een enorme fan van kamperen en bergen. Ik heb fantastische bergen gezien zoals de Rocky mountains en Mount cook maar in Europa ben ik vrij onbekend met de bergen en dat is super zonde want het is zo dichtbij! Daarom lijkt het me cool om es in de auto te stappen en gaan met banaan op zoek naar de mooiste bergen en te kamperen en wakker te worden met de mooiste uitzichten.

In een kasteel slapen

Dat wil iedereen toch es? Je een royalty voor een nacht voelen. Er zijn zoveel fantastische kastelen in Europa, de keuze is reuze!

Groenland bezoeken

Niet je meest typische vakantie plek maar wat lijkt me dit een fantastisch land zeg! Op een cruise rond de fantastische ijsbergen, schattige dorpjes en wie weet word er een ijsbeer gespot.

Welk bucketlist item heb ik gemist die er volgens jou echt bij moet? En welke heb jij al kunnen afstrepen?

 

Author

2 Comments

  1. Leuk! Hier heb ik al een handvol dingen van gedaan. Met name Santorini kan ik echt aanraden. Dat is echt wel sprookjesachtig mooi. Cinque Terre ook trouwens, maar toch weer totaal anders! En Venetië is ook prachtig. Ik was er in een heel rustig seizoen en dat kan ik van harte aanraden! En hiken in de Alpen is weer iets totaal anders, maar ook erg mooi ja! Ik heb het veel in de Franse Alpen gedaan.

    • fardou Reply

      Danjewel voor je tips! Ik moet in de komende paar jaar maar een rondje Europa doen denk ik ;). Nu toch wel een beetje spijt dat toen ik nog in Nederland woonde dat niet meer heb gedaan. Dankjewel voor je leuke reactie 🙂

Write A Comment