Heb jij ooit gebackpackt door Zuid Oost Azië? Grote kans dat jij een aantal van deze dingen herkent. Ga jij binnenkort backpacken? Dan wil je dit ook even lezen!
Let wel, dit is geschreven met een knipoog ;).

Grote kans dat jij deze reis begint in Bangkok en slaapt in de buurt van Khao San Road.
Wanneer je je reis begint is het eerste dat je koopt een olifanten broek en een arm vol armbandjes.
Na Bangkok ga je waarschijnlijk met de trein naar Chiang Mai waar je een olifanten sanctuari bezoekt. Juist, niet op olifanten rijden, aanraken mag wel.
Na Chiang Mai pak je de bus naar Pai, welke je bestempeld als ’the worst busride ever’. In Pai slaap je in het circus hostel, dat hoort, en hier blijf je niet die 2 geplande dagen hangen maar 2 weken.
Je bent nu wel een beetje klaar met Thailand dus ga je naar Laos, van Thailand naar Laos neem je de slowboat.
Eenmaal in Luang Prabang aangekomen ga je bowlen met al je vrienden van de boot en word je super dronken. De volgende dag neem je met je brakke kop een tuktuk naar de Kuang Si waterval die echt super blauw is. Vervolgens ga je naar Vang Vieng, waar je gaat tuben en hele dagen friends gaat kijken en de blue lagoon bezoekt.  Net als met Pai blijf je ook veel langer dan geplant in Vang Vieng. Vanuit Vang Vieng ga je naar Vientiane waar je als je slim bent het vliegtuig naar Hanoi pakt i.p.v.de bus. Wanneer je de bus neemt, neem je je ‘worst busride’ woorden van eerder terug en plak je die op deze 30 uur durende karaoke busrit. Omdat je niet geleerd hebt van deze ervaring is het eerst wat je doet in Vietnam een buspas kopen zodat je nog meer uren in de bus kunt spenderen. In Sapa ga je slapen bij de lokals, in Hanoi boek je je cruise door Halong Bay, die cruise is een hit or mis, het is fantastisch of vreselijk. Vervolgens ga je naar Hoi An om je backpack te vullen met op maat gemaakte jurkjes, schoenen, tassen, pakken, overhemden en sandalen. Wanneer je de domme keuze maakt om dan naar Nha Trang te gaan zit je de hele dag tussen de Russen op het strand.  In Ho Chi Minh bezoek je de musea over de Vietnam War, je wordt claustrofobisch in de Ci cu tunnels en je gaat naar de Mekong Delta.
Dan is het de beurt aan Cambodja. De busrit is lang zo erg niet en de grens overgang ook niet. Maar dan is je eerste bestemming Phnom Phen, een stad die je alleen maar aan het huilen maakt. Waarom? Omdat hier je telefoon wordt gestolen. En omdat het Tuol Sleng museum en de Killing Fields je ongelofelijk verdrietig maken.
Je bent deze verdrietige stad wel een beetje zat en toe aan een paar dagen strand dus pak je de bus naar Sihanoukville en vervolgens ga je relaxen op het strand. Na een paar dagen relaxen is het weer tijd voor cultuur, ja je moet het wel goed afwisselen hoor. Dus ga je naar Siem Reap. Hier huur je je eigen tuktuk chauffeur die je de hele dag rond rijdt rond de tempels van Angkor Wat. Je ziet de zonsopkomst over de tempel en dat is het beste dat je ooit hebt gezien en natuurlijk laat je ook dramatische foto’s van jezelf maken wanneer je net wegloopt.
En dan ben je weer terug in Bangkok, maar dit is nog niet het einde van jou trip, nee, nee. Want waar waren die strand dagen at? Die zijn in het zuiden van Thailand natuurlijk. Maanden van te voren heb jij namelijk al jou bungalow geboekt voor de full moon party op Koh Pangan. Daar is jou hele reis omheen geplant. Dus ik hoop dat je niet té lang bent blijven hangen in Pai en Vang Vieng. Want je gaat dus een week vakantie vieren en feesten op Kho Phangan om vervolgens te gaan leren duiken op Koh Samui. Daarna ga je naar de andere kant van Zuid Thailand en bezoek je Phuket. Na alles wat je nu hebt gezien vind je Phuket maar een Westers georiënteerd eiland met ladyboys en  pedo’s. Dus snel weg hier. Op naar Koh Phi Phi. Een backpackers walhala. Je doet een boot tour en feest elke avond op het strand en je neemt een dronken bamboo tattoo.
Na je eilanden avontuur is het toch echt tijd om terug te gaan naar Bangkok want dat retourtje Amsterdam – Bangkok is bijna verlopen.  Nog een laatste olifanten tanktop en je bent klaar om te gaan.

Heb jij ooit gebackpackt door Zuid Oost Azië? Is dit herkenbaar? Heb ik nog iets gemist?

Van plan dit te gaan doen? Check dan de route

Author

Write A Comment