It’s the most wonderful time of the year! Oh man, wat ben ik gek op de feestdagen. Het wordt vroeg donker, alle lichtjes en kerstbomen overal en natuurlijk alle leuke activiteiten die je kunt doen deze tijd van het jaar. Ben jij in Vancouver dit jaar met de feestdagen? Dan zijn dit allemaal leuke dingen die je kunt gaan doen!

Noord Vancouver 

Shipyards Christmas festival
Wanneer: 5-7 december, 12 – 14 december en 19-21 december
Prijs: gratis 
Op de geheel vernieuwde Shipyards bij de Lonsdale Quay in noord Vancouver vind je bijna elk weekend in december het Shipyards Christmas festival. Met een groot aantal food trucks, live muziek en leuke kraampjes! Het is open op vrijdag van 5 tot 9, zaterdag van 12 tot 8 en op zondag van 12  tot 6.

Capilano Suspension brug – Canyon Lights
Wanneer: 29 november – 3 januari
Prijs: $53.95
Misschien wel een van de meest bekende dingen om te doen in Vancouver rond de kerst, maar ook een van de duurste. Al kan ik het wel enorm aanraden, de Canyon lights zijn echt magisch. Met 250.000 lichtjes, s’ werelds grootste levende kerstboom en live muziek is dit echt een hele gave ervaring.

The peak of Christmas op Grouse Mountain 
Wanneer: 28 November – 24 december 
Prijs: $59
Boven op de Grouse berg vind je de Peak of Christmas. Een leuk festival met een licht tunnel, ijsbaan en de kerstman. Het festival is gratis maar om op de berg te komen moet je eerst wel met de gondel. En die kost $59. Maar dit is makkelijk op te lossen door er gewoon een leuk dagje skien van te maken en daarna het peak of Christmas er aan vast te plakken! Maak er dus gewoon een leuke dag van!

Vancouver

Vancouver Christmas market
Wanneer: 22 november – 24 december 
Prijs: $12,99
In hartje Vancouver ( bij de olympische fakkels) vind je al 10 jaar lang elk jaar de Vancouver Christmas market. Met meer dan 80 hutjes vol Duitse sweets, treats en treasures. Met 1 kaartje kun je onbeperkt deze kerstmarkt bezoeken.

Glow 
Wanneer: 21 november – 5 januari 
Prijs: $19.99 / $22.99
Met miljoenen kerstlichtjes is dit wel echt het evenement om niet te missen. Glow vind je op 8 plekken in Canada. Waarvan 1 in Vancouver en nog 1 in Abbotsford(ook dichtbij Vancouver dus). Glow is de plek voor de perfecte instagram foto’s met deze fantastische magische setting.

Lights at Lafarge
Wanneer: 30 november – 19 januari 
Prijs: Gratis 
Elk jaar organiseren ze in de regio Coquitlam een prachtig kerst licht display dat elke dag rond 16:30 aangaat. Het is een route van 1.2km die je rond een meertje kunt lopen waar je onderweg hele leuke tafereeltjes van lichtjes tegen komt.

Bright nights in Stanley Park
Wanneer: 27 november – 4 januari 
Prijs: $12.60
Ook dit jaar kun je tijdens de holiday season in Stanley park met de bright nights kerst trein genieten van 3 miljoen twinkelende lichtjes!

Schaatsen op Robson Square 
Wanneer: 1 december – 28 februari 
Prijs: gratis als je je eigen schaatsen brengt. $5 Als je schaatsen huurt 
Wat is er nou leuker dan downtown Vancouver een rondje schaatsen, tussen de hoge gebouwen op een plein die alle kerstsferen uitstraalt. Robson square is een must visit deze feestdagen!

Van Dusen festival of lights 
Wanneer: 10 december – 4 januari 
Prijs: $19 
In het prachtige Van dusen park vind je prachtige dansende lichtjes, je kan op de foto met de kerstman of relaxen bij een vuurtje. Zorg er voor dat je van te voren je tickets on line koopt! Scheelt je wachten in een lange rij! 😉

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt bij je verblijf in Vancouver deze december! 

Author

Write A Comment