Ameland is het ideale Wadden eiland voor een dagje, weekendje of gewoon een hele vakantie. Het eiland is 45 minuten met de veerboot van Holwerd en er is genoeg te doen voor iedereen. Ik zet de leukste activiteiten op een rijtje!

Parachute springen
Laten we meteen maar met een hele vette activiteit binnen komen, parachute springen boven Ameland. Hoe gaaf! Als jij uit een vliegtuig springen op je bucketlist hebt staan is dit een hele vette plek om te doen. De instructeurs zijn vriendelijk en duidelijk en leggen je alles goed uit. Vervolgens ga je met het kleine vliegtuigje omhoog en heb je het vetste uitzicht over de wadden eilanden en kun je zelfs tot aan Leeuwarden kijken. Daarna komt natuurlijk het aller gaafste het springen en sta je na een aantal minuten weer veilig met 2 benen op de grond.
Wil je meer info over springen op Ameland, klik dan hier

Fietsen / Wandelen
Ben jij een buiten mens? Dan is Ameland the place to be! Het heeft namelijk zo’n 100km in fietspaden.
Fiets van het Oerd naar de Vuurtoren, fiets door de duinen, de bossen en de landerijen en geniet onderweg van prachtige uitzichten. Je kun zelf je fiets meenemen maar je kunt er ook overal eentje huren. Wandelen is natuurlijk ook een optie, er zijn prachtige wandelpaden over het hele eiland.

Terrassen
Over het hele eiland vind je prachtige heerlijke terrasjes. Een terrasje pakken is tegenwoordig veel meer een belevenis geworden en dat merk je. Wanneer je een terrasje pakt kun je kiezen voor een plaats met heerlijke lounge banken, een terras met vuur of een gezellig café.

Golfen
Hou je thuis een beetje van golfen, nou dat kan op Ameland ook! In de buurt van Hollum zit een prachtig grote golf baan met zeer vriendelijk personeel. Sla hier op een zomerse dag heerlijk een balletje weg en ga na afloop een drankje doen met een prachtige uitzicht over de baan.

Ameland Adventure
Ben jij een beetje avontuurlijk aangelegd? Dan moet je bij Ameland adventure zijn. Hier kun je surf en kite lessen nemen, suppen, boogschieten, powerkiten, strand karten of raften in de branding(en nog veel meer). Wanneer je uit geavontuurd bent, kun je op het terras van deze gezellige hut nog een drankje na doen.
Ameland Adventure kun je vinden op het strand bij Nes. Wil je meer informatie, klik dan hier

Relaxen op het strand
Heb je zin in een dagje niks? Nou dan kun je heerlijk op het prachtige zand strand relaxen, een boekje mee, luisterend naar de golfen, wat wil een mens nog meer? Wist je dat Ameland een totale strandlengte van 27km heeft? Wanneer je na het niksen zin hebt in een hapje en drankje, ga dan naar strandpaviljoen Sjoerd, die al 2 keer is uitgeroepen tot ‘meest duurzame strandpaviljoen van Nederland’

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te doen op Ameland, zo is er elk jaar in juli Madnes een onwijs gaaf skate en surf festival op het strand, in de zomer is er elke woensdag in een ander dorp braderie, elke november is het kunstmaand met allerlei verschillende kunstenaars over het gehele eiland, en zijn er ook verscheidene sport activiteiten te doen zoals rondje Ameland of de Ameland Adventure Run.

Wil je meer weten over wat er allemaal te doen is op Ameland, check dan de website van vvv ameland

 

 

 

 

Author

1 Comment

  1. Geertje Bremer-Hanenburg Reply

    Geweldig leuk, enthusiast, stukje reclame voor Ameland!
    Ben het helemaal met je eens ??!

Write A Comment