Wanneer je rondgeleid wordt door de lokals kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Dit was bij ons het geval toen we 4 dagen naar Italië gingen. Van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat werden we van stadje naar stadje door straatje naar straatje geloodst. Hierdoor hebben wij ongelofelijk veel gezien en daar heb ik dit stukje over geschreven. Staat de Emilia Romagna regio bij jou op de planning, lees dan snel even verder!

Emilia- Romagna is een regio in het noorden van Italië. De regio is een van de vlakste van Italië, het ligt aan de kust en de landbouw is de belangrijkste inkomst hier. Ook komt de Parmezaanse kaas en Parma ham hiervandaan.
Wij bezochten 5 leuke stadjes:

Cesena

Hier heb ik eerder al een hele blog over geschreven want Cesena is een rijke stad met veel dingen te doen. Bezoek hier bijv. de oudste openbare bieb van Europa, loop over de kasteel poorten en bezoek de lokale markt! Wil je meer lezen over Cesena, klik dan hier

Rimini

Waarschijnlijk de bekendste in dit lijstje. Rimini is voor ons bekend als een echte strand bestemming met veel barretjes en restaurants. Maar wist je dat je hier een poort en brug kunt vinden die 2000 jaar oud zijn? Dat is ook best een bezoekje waard. Ook vind je hier heerlijke gelaterien en pizzarias. Je kunt her en der nog oude stukken vinden van de vroegere muur die om de stad heen stond.

IMG_7738

Santarcangelo di Romagna

Je kunt hier eeuwen door de straatjes wandelen. Met prachtige bloemen langs de huizen, typisch Italiaanse terrasjes en steegjes. Dit stadje is 10 km van Rimini te vinden. S’avonds wanneer de zon ondergaat, klim dan naar het hoogste punt, een klein parkje waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Bezoek ook The Noble Experience, een fancy cocktailbar in een eeuwenoud pand. Beneden vind je een prachtig restaurant en boven vind je deze leuke cocktailbar. Er staan veel bijzondere cocktails op de kaart en je waant je eigenlijk even in de jaren 50 qua inrichting en muziek. Echt een leuke plek om te bezoeken.

Bertinoro

Bertinoro is een klein stadje 20 minuten rijden van Cesena. Het stadje telt zo’n 10.000 inwoners en er is op zich niet belachelijk veel te doen. Wel heeft het ongelofelijk leuke straatjes, cocktail barretjes en een fantastisch uitzicht punt. Een leuk plaatsje om even tot rust te komen

Formilpopoli

Dit kleine plaatsje heeft elke donderdag een leuke markt. Ook vind je er verscheidene leuke terrasjes om het plein. Er is een oud kasteel in het centrum en er zijn nog oude stadsmuren. Het is vooral leuk te bezoeken wanneer het markt is.

Ben jij van plan naar Italië te gaan op vakantie, zorg er dan voor dat je deze regio niet mist!

Author

Write A Comment