Mount Maunganui is een super relaxte plek in de Bay of plenty. Er zijn een aantal super leuke eet hotspots die je hier moet checken!

Mount Maunganui is een echte toeristische trekpleister en Nieuw Zeeland blijkt een echt koffie liefhebber land te zijn. Daarom vind je overal in het centrum van Mount maunganui koffiehuisjes, bakkerijen, restaurants, cafés etc. Ik kon ze moeilijk allemaal voor je op een rijtje zetten want er zijn zo’n 50 verschillende plaatsen waar je kunt eten daarom heb ik een aantal op een rijtje gezet waar ik zelf ben geweest en waar ik positief over ben.

13514292_10153563618085966_389127029_n

Tay Street Café
Zoals de naam al doet vermoeden zit dit restaurant op Tay Street, dat is een straat aan het strand. je hebt buiten een terras en je kunt ook binnen op de banken zitten. Het is een erg open en licht restaurant vooral erg geschikt voor lunch en/of koffie en gebak. De bediening is ontzettend vriendelijk en je eten staat snel op tafel. Mijn favoriet hier is de worteltaart. Ik ben eigenlijk helemaal geen fan van worteltaart maar deze is overheerlijk! Als je hier wilt gaan lunchen bestel dan de Fish & Chips. Je krijgt een groot bord vol. En ook hier, ik hou eigenlijk helemaal niet van vis. Maar dit was echt lekker. Tay street laat mij zin hebben in dingen die ik normaal nooit zou hebben gekozen.

La Barca
Hoe kan ik het restaurant waar ik zelf werk nou niet noemen. La barca is een Italiaans restaurant aan Mount Maunganui road. De chef is een Italiaan himself en houdt van originele gerechten. Populaire gerechten zijn chicken fettuchini met champion, de roast chicken salad waarbij in de kip pesto en brie is gerold en mijn persoonlijke favoriet de penne parmasan met proscuto. Ook zijn er verschillende soorten pizza’s en nagerechten als tiramisu en panacota. Over de bediening kan ik niet goed oordelen aangezien ik dat zelf ben maar de baas zorgt zeker dat je je er thuis voelt. Met een Limoncello als nagerecht en oprecht geïnteresseerd in je mening naar het eten is hij een goede gastheer.

Astrolab
Een groot restaurant met een grote binnentuin. Elke dinsdag hebben ze hier $10 burgers, patat en bier. Dat is zeker een goede deal aangezien je normaal gesproken alleen voor je biertje al $8 betaald. Het is op dinsdag daarom wel ontzettend druk maar je eten staat snel op tafel en de kwaliteit is goed! Ik heb me laten vertellen dat de chef op dinsdag zo’n 350 burgers flipt voor alle hongerige klanten. De rest van de week is er een gewoon menu met voor ieder wat wils.

13515445_10153563618005966_1238561185_n

One Tree Bakery

Aan mount Maunganui road zit mijn favoriete bakkerij One tree bakery. Een awardwinning bakkerij. Met geweldige pies(een hartig taartje, met bijv kip en champions binnenin) lekkere broodjes en heerlijke gebakjes. Er is een klein terras buiten maar je kunt het ook meenemen en in het park op eten. De prijs is erg goed voor een pie wat zo je hele lunch kan zijn betaal je $4 en voor een gebakje $2,70.

13515213_10153563618050966_854394456_n

Mexicaly

Tegenover de bakkerij zit de Mexicaly. Dit is een keten die verspreid is over Nieuw Zeeland. Alleen verkopen ze hier geen kleffe burgers maar Mexicaans eten. Taco’s, quesedillas, tortilla’s, nacho’s noem het maar op! Het is leuk hippie-achtig ingericht en het gaat een beetje zoals bij de subway. Je staat aan het begin, zegt wat je wil, ze vragen wat je er allemaal op wil en aan het einde betaal je. En op dinsdag is het Taco Tuesday en dat betekent alle taco’s voor $3 ipv $5.50! Wat een deal!

KwangChow

Zoals de naam misschien al doet vermoeden is dit een Chinees restaurant. Dit restaurant zit ook aan Mount Maunganui road naast de bioscoop. Het is hier vaak erg druk tijdens de lunch en dinner. Maar dat is ook niet zo gek want het eten is hier heerlijk en het is all you can eat chinees, salade, koffie, thee en desserts. Tijdens de lunch betaal je $16pp en om te dineren $22. Dat is qua prijs hier helemaal niet gek als je nagaat wat je allemaal naar binnen kunt stoppen!

Café 88

Een schattig koffie huis met verschillende soorten gebak en een lunch menu. Perfect om te ontbijten of lunchen of gewoon om een lekker kopje koffie te drinken. Je kunt in de binnentuin zitten achter het restaurant of gewoon lekker binnen.

Burger Fuel

Een Bambina, Vladimire Poutine of de Bastard, dit zijn dingen die je op het menu van Burger Fuel kunt vinden. Burger Fuel is een fancy fastfood keten die je kunt vinden in Nieuw Zeeland en Australië. En ook in Mount Maunganui. Met verse burgers en patat is dit een ‘gezondere’ en veel lekkerdere optie dan burger king of mcdonalds. Je kunt je Burger fuel vinden aan de Maunganui road.

13487391_10153563618025966_818161274_n

Mount Mellick of Rosie O’Gradys

Wat is een plaats zonder Irish Pub. Deze beide pubs zitten schuin tegenover elkaar aan Maunganui road en Rata street. Ze hebben beide een prima menu en natuurlijk allerlei verschillende soorten bier van de tab. Ook kun je hier verschillende soorten sport wedstrijden kijken zoals rugby, voetbal en hockey. Vooral met rugby wedstrijden is het hier ontzettend gezellig!

Copenhagen Cones

Met rijen om de hoek van de straat is dit de meest populaire ijssalon in town! Zelfgemaakt schepijs en milkshakes voor een goede prijs. In de zomer zul je wel even in de rij moeten staan voor je ijsje maar dat is het zeker waard, die rij is er niet voor niks. In de winter valt het wel een beetje mee met de drukte. Copenhagen cones kun je vinden tegenover de Hotpools aan het einde van Maunganui road dus.

13521718_10153563618020966_316486406_n

Mount Brewery

Een leuke bar om een drankje te doen maar ook om te eten. Als je op zoek bent naar een uitgaansgelegenheid op zaterdag avond is Mount Brewery the place to be! Met live muziek en genoeg bier en wijn is dit een ontzettend leuke drukke plek om uit te gaan. Veel keus heb je in Mount Maunganui niet want je keuze is tussen dit of Mount Mellick(de Irish pub)

 

Mount Maunganui telt ontelbare vele restaurantjes en ik heb ze lang niet allemaal kunnen bezoeken. Maar dit is een selectie uit het grote aanbod. Loop over Maunganui road of oceanview road en je zult echt wel een plek vinden waar je heerlijk kunt eten of lekker een borreltje kunt doen!

Bij welke restaurantjes in de Mount heb jij gegeten? Welke kun jij nog aanraden?

 

Author

1 Comment

  1. De ‘ lonely planet’ boeken zijn er weer niets bij! Heb ik vaak als leidraad gebruikt bij mijn reisjes.
    Volgens mij heb jij je beroep wel gevonden Fardou…
    Met je mooie foto’ s, filmpjes en verslagen, zo kun je van je hobby je werk maken, mocht je voor ‘ later/straks/ ooit’ inspiratie nodig hebben wat je wilt gaan doen , ik vind dat je het heel goed kunt…
    En je bent zelf een goed voorbeeld met jullie spontane reiswijzigingen en hoe e.e.a. weer mooi op zijn plek valt, succes alvast in Fiji.
    Warme groet vanuit een vandaag tropisch Nederland… Sandra.

Write A Comment