Het is je misschien wel opgevallen door op mijn Instagram rond te neuzen maar ik ben echt gek op hangbruggen. Van die hoge voetgangers bruggen over een rivier of tussen de bomen. Vandaag deel ik de mooiste hangbruggen met je die ik heb mogen bewandelen!

Canada

In Vancouver vind je een aantal prachtige suspension bruggen.  Zo heb je de Capilano suspension bridge; een park waar je een brug vind van wel 140 meter lang op 70 meter hoogte. Ook kun je hier tussen de boom toppen wandelen en heb je een cliff walk

In Lynn Canyon vind je de Lynn Canyon suspension brug, deze brug leidt je naar een groot park met prachtige natuur

Duitsland

Eerder dit jaar bezochten we de Geierlay haengeseilbruecke in Duitsland. Ja een hele mond vol maar dat mag wel want het is ook een hele impressieve brug. Het leuke is, is dat je deze brug ook makkelijk zelf kunt bezoeken want het is niet te ver rijden van de Nederlandse grens. Ga je in de winter dan zul je niet veel andere mensen treffen. Je kunt hier meer lezen over ons avontuur net over de grens. 

Borneo

In Mulu nationaal park deden we een hele gave wandeling tussen de boomtoppen. Deze Mulu Canopy walk is 480 meter lang en bracht op 15 – 25 meter boven de grond. Een beetje eng was het soms wel want het bewoog behoorlijk, er misten een paar plankjes en je mocht er maar met 2 personen tegelijk op. Maar bijzonder was het zeker!

Nieuw Zeeland

Nog nooit heb ik in een land zoveel prachtige bruggen getroffen. Over blauwer dan blauwe wateren, op hoge hoogten over diepe dalen.

Deze prachtige brug kwamen we tegen tijdens onze Robert’s point track hike in Frans Jozef. wat een fantastische brug!

Om bij de Hokitika Gorge te komen moesten we deze suspension brug over, over het prachtige blauwe water

Deze brug is behoorlijk bekend. Wanneer je in Mount Cook de Hooker valley hike doet ga je deze brug over. Met de fantastische bergen op de achtergrond is dit een hele fotogenieke brug

Welke hangbrug vind jij het mooist? 

 

Author

Write A Comment