De gili eilanden voor de kust van het Indonesische Lombok zijn echt een paradijsje op aarde en een must visit wanneer je naar Bali of Lombok gaat! Maar welke van de 3 eilandjes is nou eigenlijk het leukst? Om je keuze wat makkelijker te maken heb ik ze allemaal voor je bezocht en alles wat ik weet over de Gili’s voor je opgeschreven in deze post!

Op zo’n anderhalf uur varen van Bali en een half uur varen van Lombok vind je 3 prachtige kleine eilandjes; Gili Trawangan, Gili Meno en Gili air!
Op alle eilanden vind je geen auto’s, alles gaat met paard en wagen of fiets. Maar de eilandjes zijn klein genoeg dat je ook heel veel gewoon kunt lopen. Er zijn wel een aantal pin automaten, maar het blijven eilanden daarom is het wel handig om voldoende cash bij je te hebben om je lang genoeg te kunnen redden.

Gili Trawangan

Gili T is met stip het drukst bezochte eiland, er is dan ook het meeste te doen. Wanneer je van de boot af stapt stap je meteen het gedruis in. Je vind hier tal van barretjes, hotels, winkeltjes etc. En paradijs hoeft zeker niet duur te zijn want een leuke plek om te slapen vind je al voor een euro of 5. Het eilandje is maar 10 km² en volledig ingespeeld op de reiziger. Echte locals zul je hier dan ook niet veel zien behalve werkend in de verscheidene horeca gelegenheden.
Het is op Gili T een must om te gaan duiken of snorkelen, je kunt hier voor een spot prijsje je duik brevet halen. Wanneer je gaat snorkelen bij ’turtle point’ is de kans groot dat je een paar schildpadden tegenkomt, hoe gaaf?!
Ook kun je er een fietsje huren en het eilandje rond fietsen, en met een beetje geluk vind je een van die beroemde schommels in het water voor jou ultieme Instagram foto moment!
Verder kun je genieten van heerlijke massages, yoga doen op het strand, naar de openlucht bios, een feestje mee pakken in een strand club of gewoon heerlijk de hele dag op het strand liggen.

Gili Trawangan is het eiland als je van heerlijke eiland vibes houdt, lekker eten en drinken, een feestje en gezelligheid! 

Gili Meno

Gili Meno is een beetje het tegenovergesteld van Gili T. Waar je bij Gili T de boot afstapt en er meteen 50 mensen om je heen staan stap je bij Gili Meno meteen de rust in. Het is dan ook het perfecte eiland als je op zoek bent naar rust. Gelukkig vind je ook hier wel tal hoteltjes en restaurantjes en zijn er ook wel activiteiten te doen. Zo kun je bijv. helpen met het opruimen van de stranden (heel erg nodig!) en kun je de kleine zee schildpadjes bewonderen in de sanctuary.
Gili meno is de laatste tijd bekend geworden door de statues, oftewel, beelden onderwater. Je kan samen met een gids langs deze fantastische bijzondere beelden snorkelen. Dat is wel een beetje een bucket list ding toch?

Gili Meno is het eiland als je op zoek bent naar rust in het paradijs 

Gili Air

Gili air is eigenlijk een beetje een combinatie tussen Gili T en Gili Meno. Het heeft fijne beachclubs en hotels maar je kunt de drukte makkelijk ontduiken. Wij sliepen op Gili Air bij Villa Resota, deze kan ik echt aanraden. Wij hadden een kamer boven met een fantastisch uitzicht. Maar er zijn natuurlijk heel veel toffe plekken om te slapen op Gili Air. De oppervlakte van Gili air is nog geen 2 km² dus een dagje rondwandelen is prima te doen. Verder kun je er heerlijk eten, fietsen, relaxen op het strand en een prachtige zonsondergang mee pakken als je wil.

Gili Air heeft de best of both worlds, het is een rustig paradijs maar heeft nog wel verscheidene activiteiten om te doen. Wil je rust maar toch ook gezelligheid dan is dit het eiland voor jou. 

Ik zou je zo 1,2,3 niet mijn favoriete eiland voor je kunnen opnoemen. Ze hebben alle 3 wel iets en als je genoeg tijd hebt zou ik je dan ook vooral aanraden lekker te genieten op deze 3 paradijselijke eilanden. 

 

 

 

 

 

Author

1 Comment

  1. Dit lijkt me echt het paradijs op aarde 🙂 Ik ben alleen op Bali geweest (had ook maar 4 dagen), maar zou ook graag nog eens de Gili’s ontdekken. Zo mooi!

Write A Comment