Man, man, man… Waar moet ik nu toch eens beginnen. Na bijna een jaar ervaringen te hebben verzameld in Nieuw Zeeland een lijstje te maken van de highlights van dit fantastische land. Een land met bergen, stranden, vriendelijke mensen en heerlijke koffie. Ik vind dat we er met z’n allen maar lekker moeten wonen. Op onze roadtrip hebben we een aantal fantastische plaatsen gezien. Dit zijn mijn 5 highlights in Nieuw Zeeland!

img_2426

Mount Maunganui
We begonnen en eindigen ons avontuur in The Mount, zoals het hier wordt genoemd. Ik heb over de plek al meerdere dingen geschreven (lees hier, hier en hier)
Het is een pareltje hoor, met prachtige stranden, een warmig klimaar, leuke toko’s om te eten en te drinken en natuurlijk de Mount, die een prachtig uitzicht biedt over deze stad.

img_1539-1
Franz Josef
Om vervolgens maar over onze tweede thuis naar huis te schrijven: Franz Josef. Of Ka Roimata o Hinehukatere zoals de Maori het noemen. Ik heb stiekem nog steeds een beetje heimwee naar besneeuwde bergtoppen, de gletsjer die om de hoek komt spieken, de dronken avonden en de katerige ochtenden. Een plek met zo weinig mensen dat je binnen een week iedereen kent, je binnen 10 minuten het hele centrum door hebt gewandeld. Maar ook een plek waar je dagen bergen kunt bewandelen, in helicopters kunt vliegen en in de not so natural hot pools kunt chillen.
Buurdorp en gletsjer Fox Glacier is ook leuk als je dan toch in de buurt bent
img_2932
Queenstown
Over alle must do’s in Queenstown kun je hier meer lezen. Queenstown een adrenaline stad waar voor elk wat wils is. Met alle watersporten die je kunt bedenken maar ook bungeejumpen en parachute springen. Ben je niet super into die dingen? Dan ga je toch lekker met de gondela de berg op waar je kunt genieten van uitzichten over de stad of je kunt een van de talloze terrasjes pakken bij het water of met de stoomboot het meer op. Ook verkopen ze hier ’s werelds beste burger. Ja echt hoor.

16427514_10154147767545966_6313649673391830463_n
Milford Sound
Onze meest favo bestemming. We kwamen aan op een regenachtige dag. Wat waarschijnlijk veel mensen hebben want het regent hier 300 dagen per jaar. Balen, zul je denken. Maar niets is minder waar. Een regenachtige dag in Milford Sound is een magische dag. Een dag vol schoonheid van de natuur die het allemaal nog iets mysterieuzer maakt. Met de laag hangende bewolking over de fjorden, de watervallen die allemaal nog iets sneller stromen door de regen en in de cruise schepen (die behoorlijk betaalbaar zijn) is het toch wel droog. En hé, als je een beetje mazzel hebt zie je ook nog een zooi dolfijnen door het water springen. Maar in de zon is dit ook vast een hele mooie plek

IMG_4725
Mount Cook
Haar witte toppen konden we al van kilometers verderop zien. Een overweldigend gezicht. De grootste berg van Nieuw Zeeland is a beauty! I can tell ya that. Na een 3 uur durende wandeltocht door Hooker Valley kom je aan bij de Hooker glacier die een aantal brokken ijs in het meer voor je achterlaat. Draai een rondje om je as en zie dat je omgeven bent door gletsjers, bergen en watervallen. It will leave you speechless. Dit is een plek om te beleven, niet om te beschrijven

Nieuw Zeeland is een geweldig land om te bezoeken. Het is vooral leuk om te kamperen, lees daar hier meer over. Er zijn natuurlijk veel meer must see’s in Nieuw Zeeland maar dit waren mijn absoluut not to miss places!

Author

2 Comments

  1. Wat een bijzonder land ! we hebben het via jullie veel beter leren kennen! En is het niet meer een land vol groene bergen , weilanden en veel schapen zoals de meesten vast dachten! Bedankt voor de mooie foto’s en verslagen en goeie reis naar jullie volgende bestemming xxg

  2. Pingback: 500 dagen wereldreis | Fartravels.nl

Write A Comment