“Hoe doe je dat toch?!” en “waarom zijn jullie altijd op reis?” zijn vragen die ik steeds regelmatiger krijg. Nou die vragen zal ik nu eens voor je beantwoorden.

Waarom reis ik

Tsja, waarom reizen wij eigenlijk? Is het een innerlijke honger om meer van de wereld te zien te stillen? Is het omdat ik niet rustig op 1 plek kan zitten en altijd meer moet? Moet ik weer zo nodig anders zijn en iets anders doen?
Misschien is het wel een beetje van alles? Ik ben 23 jaar en heb het idee dat de wereld voor ons open ligt. Waarom wachten als het nu kan? Waarom na de middelbare school meteen aan de studie, kamers, vriendje, huisje, trouwen, kindje, klaar? Dat is voor mij niet genoeg! Ik wil meer. Ik heb het idee dat ik nog zoveel tijd heb. Ik kan toch ook wel studeren op mijn 26e. Ik kan toch ook trouwen en kinderen op mijn 30e. Dat hoeft voor mij niet meteen. Daarin is iedereen anders en ik respecteer iedereen en iedereen moet lekker doen waar hij of zij zelf zin in heeft natuurlijk maar voor mij zou dat niet werken.
Ook denk ik dat ik het uit mijn systeem moet krijgen. Reizen. Ja dat klinkt raar I know maar stel nou he, ik ga verder met Stuart en we bouwen over 3-5 jaar een leven op in Canada. We hebben een huis en een baan. Dan ga je in je vakantie tijd niet zo snel de wereld meer over. Dan zal ik een vakantie naar Nederland boeken wat vrienden en familie moet ook bezocht worden. We hebben er nu tijd voor, waarom dus nu allemaal niet?

Hoe doe ik dat toch?

Heb ik de loterij gewonnen? Nee. Hebben we belachelijk veel geld gespaard? Nee. Worden wij gefinancierd door mijn ouders? Nee.
Hoe doen we het dan wel? Nou dat zal ik je vertellen.
Toen wij vorig jaar september besloten op wereld reis te gaan hadden we niet veel tijd meer om nog veel geld te sparen. We zouden in Januari al vertrekken en in December kwam Stuart al naar Nederland dus hadden we eigenlijk alleen oktober en november nog om te sparen. We hadden elk al wel een beetje geld gespaard dus toen we vertrokken hadden we een totaal van €5000 om te spenderen(de vliegtickets exl.) Hiermee kun je niet op wereld reis toch? Nou ja eigenlijk niet, maar gelukkig waren voor ons beide Working Holiday visa’s geaccepteerd dus mochten we een jaar werken in Nieuw Zeeland daar konden we dus onze spaarrekening weer spekken.
Toen we in januari vertrokken zijn we naar Indonesië en Sydney geweest voor we aan het werk gingen in maart in Nieuw Zeeland. Toen we eenmaal begonnen te werken was ons geld op. De borg en de huur, de boodschappen en beginnen aan een leven in Nieuw Zeeland en natuurlijk onze uitgaven in Indonesië en Sydney.
In Nieuw Zeeland had ik part-time werk en Stuart full time. Met het geld dat we daar verdienen konden we de huur, boodschappen en een paar leuke dingen betalen en zelfs nog een beetje geld sparen. Daarnaast zijn we ook heel goed in low budget reizen en zoeken we over het algemeen niet de duurste landen uit. Zo bespaar je ook veel geld. (Meer weten over goedkoop reizen klik hier)
Van de 5 weken die ik in Nederland ben is het ook niet alleen lang leve de lol maar ben ik ook nog 2 weken keihard aan het werk op Ameland. Want dat vliegticket moet terug verdient worden natuurlijk! En daar moet je wel wat voor doen! Voor de komende tijd in Nieuw Zeeland zij er ook weer hele leuke plannen waardoor we goed geld kunnen sparen en besparen maar daar komt binnenkort meer over!

Dus dit is waarom en hoe we reizen. Heb jij nog vragen over hoe wat waar en wanneer? Vraag gerust.

Zou je het zien zitten, op deze manier op reis? Waarom reis jij? En hoe doe je dat?

Author

2 Comments

  1. Ik zeg ga ervoor! Je hebt gelijk t nu te doen ook al zie je vaak genoeg stelletjes met hun kids reizen! Maar t is leuk om t nu te doen en met werk en geld doen jullie t ook goed ! Jullie sparen maar doen ook leuke dingen daar moet ook een balans in zijn anders zit je hele dagen op t werk en voor de tv omdat alles te duur is en dan beleef je nog niks en dat is de bedoeling niet dan kun je net zo goed thuis blijven dus op naar t volgende avontuur……

  2. Goedzo! Mooi artikel en ben het er helemaal mee eens! Neem het er lekker van nu je kan, man, 1 op de 4 mensen haalt hun pensioen niet eens. Je weet niet hoe lang het leven duurt dus leef NU! 😀

    Mensen vragen diezelfde vragen ook altijd bij mij, “Hoe kan je 10 keer per jaar op reis? Hoe doe je dat met je studie, werk en geld?” Nu is 10 keer misschien inderdaad wat overdreven en kan ik dat alleen betalen omdat ik met mijn 23 jaar nog steeds thuis woon en geen kost en inwoning hoef te betalen, maar voor de rest bestaat het vooral uit keuzes maken. Ik heb geen rijbewijs, brommer of auto, te duur, ga zelden uit en drink of rook helemaal niet, en ben zo slim om niet pas in juli te boeken als ik in augustus weg wil :’) Reisjes plannen in lange weekenden en tentamenvrije tentamenweken en alles maanden van tevoren doorgeven aan je baas en hop, je kan vaker weg dan 1 keer per jaar 10 dagen naar het Gardameer in de zomer. Ben benieuwd hoe de rest van je wereldreis zal gaan, ik lees enthousiast mee! 🙂

Write A Comment