Ja, wij reizen. Wij reizen veel. Vandaar dat de vraag die ons het meest gesteld wordt is hoe het financieel mogelijk is om zoveel te reizen. Nee, onze ouders betalen niet onze reizen en nee, we lenen ook geen geld bij. Hoe we het wel doen en hoe jij misschien wel net zoveel kunt reizen als wij, dat kun je hier lezen!

Voor vertrek

– geen eigen huis
Wanneer je toch eigenlijk altijd weg bent is het zonde om een eigen huisje te hebben, daarom wonen we beide nog bij onze ouders. Zo hoef je geen huur te betalen en bespaar je dus enorm veel geld
– full time werken
Ik ga niet meer naar school dus heb ik de tijd om full time aan de bak te gaan. Wanneer ik in Nederland ben heb ik iets om op terug te vallen en dan draait mijn tijd in Nederland ook vaak weer om geld verdienen, zo veel mogelijk werken en kunnen sparen voor het volgende reisje.
– Geen onnodige uitgaven
Ja, wanneer je voor iets spaart moet je echt op je uitgaven letten. Niet flink gaan shoppen, niet elk weekend op stap, terrasjes pakken, uit eten o.i.d.. Wij geven onszelf vaak een budget dat we mogen uitgeven per week en als dat op is dan houdt het op. Zo let je er toch een beetje op en kun je het beste sparen.
– goedkope tickets
Sowieso al een van mijn grootste hobby’s, het hele internet afspeuren voor het allergoedkoopste vliegticket. Daarom kopen wij ons vliegticket ook nooit te duur. Zodra we een goeie prijs zien boeken we en zijn we verzekert van een goedkoop ticket naar het paradijs!
-Budgetteren
Voordat je op reis gaat kun je het beste een globaal budget voor jezelf maken zodat je kunt zien hoeveel geld je hebt om iets te doen. Heb je genoeg om 3 maanden weg te gaan of kun je toch beter 2 maanden gaan en er wat meer uit halen. Wat wil je gaan doen, zien en waar wil je heen. Wanneer je dat voor jezelf weet dan weet je ook hoeveel geld je ong. nodig zult hebben.
– seizoenswerk
Wat wij ook doen is zomers werken, in de winter op reis. Zo werk ik in de zomers op Ameland, spaar ik bijna al mijn geld en heb ik weer genoeg gespaard om in de winter te kunnen reizen.

img_3929

Tijdens het reizen
Ook tijdens het reis moet je nog een beetje op je budget letten zodat je het beste uit je reis kunt halen!

– goedkoop slapen
Zo slapen wij niet in 5 sterren hotels maar sjouwen we vaak de hele stad door op zoek naar het goedkoopste guesthouse of hostel.
– budgetteren
Zoals eerder gezegd is een budget ontzettend handig om te hebben. Maar wanneer je een budget hebt moet je je er wel proberen aan te houden. Heb je toch voor die 3 maanden gekozen maar geef je geld uit alsof je 2 maanden weg bent dan doe je het toch niet zo slim. Try to stick to the budget!
– full time werken
Op reis kun je ook full time werken.  Zo hadden wij een working-holiday voor Nieuw Zeeland en hebben we 4 maanden full time 60 uren per week gewerkt om weer een aantal maanden te kunnen reizen.
– goedkope bestemmingen
Wanneer je voor langere tijd op reis wilt is het ook een kwestie van keuzes maken in je planning, wil je bijv. 2 maanden door Amerika roadtrippen dan gaat dat veel meer kosten dan 2 maanden naar Azië, daarom kiezen wij er toch wel vaak voor om te gaan naar goedkopere bestemmingen of om vrijwilligers werk te doen op duurdere bestemmingen zoals Fiji.

Ben jij van plan op reis te gaan? En denk je dat je iets aan deze tips hebt?
Vind hier nog meer tips om te sparen voor je reis

Author

Write A Comment