Zuid oost Azie is de perfecte plek voor jou volgende reis! Er zijn ontelbare unieke ervaringen om mee te maken. Hier zijn mijn 11 favoriete hoogtepunten!

Eiland hoppen in de Filipijnen

Op Palawan in de Filipijnen vind je de echte 50 tinten blauw. Doe een tourtje waarbij je in een dag allerlei eilandjes bezoekt vanuit El Nido of maak er een overnacht trip van en slaap onder de sterren op het strand. El Nido, Puerto Princessa en Port Barton zijn echt must visits wanneer het aankomt op het ontdekken van de mooiste plekjes van Palawan.

Wandelen door de rijstvelden in Vietnam

Wat je echt niet moet overslaan in Vietnam is SaPa. In het noorden van dit prachtige land vind je bergen vol met prachtige rijstvelden. Een magische ervaring om hier met de locals doorheen te wandelen en te genieten van de fantastische uitzichten!

Tuben in Laos

Koop een waterdichte money pack, trek je bikini aan en huur een tube en ga van bar naar bar met tientallen andere backpackers in het Laotiaanse Vang Vieng. Een plek waar je voor je het weet iets te lang blijft hangen omdat elke dag Friends kijken in de restaurantjes, zwemmen in de blue lagoon of tuben over de rivier toch eigenlijk niet verveeld.

De zon zien opkomen bij de Bromo vulkaan 

Een van de meest magische ervaringen die we hebben meegemaakt was de zon zien opkomen over de Bromo vulkaan. IN het holst van de nacht werden we naar het begin punt gereden door een jeep waarna we vervolgens de heuvel opklommen. Niks te zien of te horen behalve het bulderen van deze Indonesische vulkaan. Toen de zon eenmaal opkwam leken we ons in een maan landschap te bevinden. Ongelofelijk magisch!

Oerang oetans rond zien slingeren in Borneo

Door het kappen van de oerwouden en het plaatsen van palm olie plantages worden de Oerang Oetans met uitsterven bedreigd. Semenggoh wildlife Rehabilitation centre nabij Kuching in Maleisisch Borneo is een goede plek om te bezoeken wanneer je semi-wilde oerang-oetans wilt zien. In dit park vind je 27 semi wilde oerang oetans. Wanneer ze aan komen slingeren door de bomen is het toch wel een hele ervaring om ze in het echt te zien,

Zwemmen met olifanten in Thailand

Doe goed je research voordat je ook maar iets met deze prachtige beesten onderneemt. Zo is het heel slecht om op ze te rijden. Maar in Chaing Mai, in het noorden van Thailand, vind je een aantal sanctuaries waar je voor olifanten kunt zorgen. Hier kun je ze voeren en met ze in de rivier baden. Echt een toffe ervaring in het noorden van Thailand!

Bezoek een van de wereldwonderen; Angkor Wat

Angkor wat in Cambodia is een van de grootste religieuze tempelcomplexen in de wereld. Je kunt hier dan ook makkelijk 3 dagen je tijd door brengen. Maar als de alleen de highlights wil bekijken kun je dit ook prima in een dag doen. Zorg er voor dat je vroeg genoeg komt want het word hier bloedje heet. Neem ook genoeg water mee en zorg ervoor dat je er niet te naakt rond loopt, het blijft wel een tempel complex he .

Cruisen door Halong Bay

Boek in Hanoi je 3 daagse – 2 nachten cruise voor Halong Bay. Halong Bay heeft honderden kleine eilandjes waar je met je cruis schip door heen vaart. Onderweg kun je kajakken, zwemmen en stop je op een van de eilandjes om rond te wandelen.

Zwemmen in een rooftop zwembad in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een hele toffe stad om te bezoeken. Wanneer je hier een paar dagen verblijft zoek dan een hotel uit met een roof top zwembad met uitzicht op de Petronas Towers! Op die manier krijg je de echt Kuala Lumpur Experience!

Citytrippen in Singapore

Singapore is echt een stad van de toekomst. Met de bijzondere architectuur, cultuur en dingen om te doen is dit de perfecte stad om 2-3 dagen door te brengen! Drink een Singapore Sling, bezoek de Marina Bay, ga naar Little India en China Town of ga shoppen in Orchard road.

Met een scooter Bali verkennen

Bali is voor velen toch wel een must do wanneer je zuid oost Azie bezoekt. Huur dan ook een scootertje en ga langs bij alle toffe bezienswaardigheden. Ga op zoek naar de rijstvelden, het strand, zoek de leuke cafeetjes en restaurantjes op en ga langs bij al die perfecte Instagram hotspots die Bali te bieden heeft!

 

Ben jij in Zuid Oost Azie geweest? Wat was jou hoogtepunt? 

Author

Write A Comment