Het museumplein in Amsterdam, hier vind je natuurlijk het Rijksmuseum en Van Gogh museum. Maar wist je dat je hier ook het Moco Museum vindt? Het museum voor moderne en hedendaagse kunst. Tijdens mijn bezoek in Amsterdam ging ik ook langs dit, misschien wel ietwat onbekende, museum. Het is zeker de moeite waard bij jou volgende bezoek aan Amsterdam. En hier vertel ik jou waarom!

Moco Museum

Het Moco museum is een particulier museum met hedendaagse en moderne kunst. Het is opgericht in april 2016 door   Kim en Lionel Logchies-Prins, een echtpaar dat al 14 jaar kunsthandel drijft in Amsterdam. Dat het Moco particulier/ commercieel is wil alleen zeggen dat het niet lid is van de Museumvereniging. Moco Museum staat voor Modern Contemporary Museum en staat al wel 3 jaar in de top 7 best bezochte musea van Nederland!

Mijn ervaring

Ik vond het een heel gaaf museum, na de oudere kunsten van de andere musea op het museum plein te hebben bewondert was het een verfrissende andere ervaring. Zo vind je in het Moco bijv. Warhol, Daniel Arsham en Banksy. Allemaal hedendaagse kunstenaars met kunst die je ook meteen herkent, kunst van nu! Zo was er de girl with balloon en Flower thrower van Banksy en Mick Jagger van Andy Warhol.
De expositie Banksy is een verzameling van werken die in bruikleen zijn uit prive kunstcollecties.

Tijdens mijn bezoek was er een expositie van de kunstenaar Daniel Arsham. Bij zijn tentoonstelling waan je je in verschillende installatie ruimtes. Zoals een donkere ruimte met allemaal ballen of een woonkamer dat met schuim is onder gespoten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Moco museum is niet je typische museum. Het is een tof museum voor jong en oud. Je kunt je hier zo wel een uur vermaken en naar alle kunst kijken. Je mag er foto’s maken en je krijgt aan het begin een hemdsetje waarmee je kunt luisteren naar de beschrijving van de werken. In het Moco vind hier kunst die je in andere musea aan het museum plein niet zult vinden. Een echte aanrader tijdens jou volgende bezoek in Amsterdam.

Prijs
Kaartjes kosten € 17,50 aan de deur en € 14,00 on line!

Meer info
Voor meer informatie over het Moco Museum ga dan naar mocomuseum.com

Author

Write A Comment