Een droom van velen. Een camper of een auto huren en dwars door het land van de hobbits en de kiwi’s crossen. Wij hebben het voor je getest, en ja het mag op je bucketlist blijven staan. Maar wat komt er bij kijken, wat waren onze favoriete campings en wat zijn onze tips. Dat lees je hier!


Dit jaar was het zover, we pakten onze spullen in onze auto en gingen er met onze Diamante op uit. Zo simpel mogelijk hoopten wij door Nieuw Zeeland te komen  maar wat zijn je opties?

Opties

Je kunt er voor kiezen een camper te huren, google rent/huur campervan New Zealand en je komt een aantal bedrijven tegen waarbij je een leuke camper kunt huren. Wat het makkelijke is aan het hebben van een camper is dat het self contained is, dit houdt in dat je alles aan boord hebt wat je nodig hebt (zoals een keuken en wc) en dit betekend ook dat wanneer je een freedom camping area tegen komt, je hier gratis met je campertje mag staan. Dat is toch heerlijk!
Je kunt er ook voor kiezen een auto te huren en in ho(s)tels te slapen of om een tent te kopen en met je tent te kamperen.
Wil je t allemaal zo cheap mogelijk doen, ga dan liften!

16426238_10154147767150966_7556499452563270834_nOf wanneer je voor een langere tijd in Nieuw Zeeland bivakeerd kun je natuurlijk een auto kopen (lees daar hier meer over) wij hebben voor deze optie gekozen aangezien we hier een jaar hebben gewoond/gewerkt. Bij de Warehouse hebben we een tent op de kop getikt met een luchtbed en 2 stoelen en gaan met die banaan! Wat wel een nadeel is wanneer je gewoon met de tent kampeert is dat je niet mag freedom kamperen waar je maar wil maar dat je gewoon netjes een camping moet opzoeken.

Apps

Hoe vind je nou een leuke/goedkope camping? Nou we leven in het tijdperk van internet, niks geen wegenkaarten meer voor ons, telefoon aan de oplader, Nieuw Zeelandse simkaart er in en we kunnen  in een druk op de knop een database van campings en wegenkaarten vinden. De app die wij gebruiken was CampingMate. Een app waar je camping kunt vinden voor selfcontaind en non selfcontaind kampeerders maar waar je ook de dichts bijzijnde supermarkt, douche of tankstation kunt vinden. Is dat ff handig! Je kunt de kaarten off line downloaden waardoor je ook nog es internet bespaard en aangezien Nieuw Zeeland een land is waar je je niet altijd in een omgeving van cellphoneconectie bevindt (ja dat is een dingetje hoor) is het wel handig om ze off line te downloaden!

Campings

Onze favo campings waren de gratis campings natuurlijk, maar wanneer je je in een super toeristische area 16508972_10154147768570966_8012807965599453869_nbevindt zul je niet snel een gratis camping vinden. Wat je door het hele land wel vind is campings van de DOC, Department of Concervation. Wanneer je je in een toeristisch gebied bevindt en je hebt een mooi uitzicht betaal je hier vaak $13pp voor. Je vindt hier dan ook een simpele long drop wc en thats it. Je kunt er ook voor kiezen om op een luxere camping te gaan staan met douches en keukens enzo, hier betaal je wel een stukkie meer voor denk aan $20 – $50 pnpp. Dit hangt natuurlijk ongelofelijk af van waar je naartoe gaat en wat je wil.

Wat deden wij

Wij gingen wanneer we konden op zoek naar gratis campings, zo niet dan kampeerden we meestal bij de Doc of een andere goedkope optie. Koken doen we niet, broodje pindakaas is genoeg en zo nu en dan naar de subway is ook leuk dus een keuken hadden we niet nodig. Via die leuke app die ik eerder aanprijsde kun je openbare douche gelegenheden vinden en daar maakten we dan met alle plezier 1x per week gebruik van. Hé wat goor Far! Nou ja… Maar je raakt er best wel aan gewend hoor.

Onze campings
moke lake queenstown

Wij hebben nou eenmaal niet het geld en de tijd om alle campings in Nieuw Zeeland voor je te testen maar degene die getest hebben zijn geslaagd hoor. Hier ene lijstje en enige foto’s met prijzen van de campings die wij hebben bezocht

 

Wanaka 5 a 10 minuutjes rijden
Albert town Campground $5pp

Queenstown 20 a 30 minuten rijden (onze favoriet!)
Moke Lake Campsite (DOC) $13pp

Milford Sound 1 uur rijden
Deer Flat (DOC) $13pp

Mount Cook 1 uur rijden
Lake Poaka Amenity Area  gratis16602956_10154147768605966_8207670070226528138_n

Laka Punakaki  15 minuten rijden
Lake MacGregor Camp $5 pp

Christchurch 45 minuten rijden
Amberley Beach Campground $10pp

Abel Tasman  2 uren rijden / Picton 45 min rijden
McKee Memorial Reserve $6pp

Wellington  1 uur rijden
Waikawa Campsite gratis

Lake Taupo 5 minuten rijden
Reids Farm gratis

Kamperen is Nieuw Zeeland is ongelofelijke super vette ervaring! A once in a lifetime experience for sure! Ik hoop dat je net zo geniet van dit land als wij!

 

Author

3 Comments

  1. Ik heb kamperen een paar jaar geleden weer helemaal ontdekt, vooral als je zo mooi midden in de natuur staat. Een reis door Nieuw Zeeland staat hoog op mijn bucket list, maar is natuurlijk best wel prijzig. Goed om te weten dus dat kamperen daar relatief makkelijk is 🙂

    • fardou Reply

      Ja kamperen is fijn he?! Het is inderdaad best prijzig. Ik heb precies onze kosten van de 3 weken onderweg bijgehouden en dat viel vies tegen. En dan hoefden wij niet eens een auto te huren want we hadden er maanden geleden al een gekocht. Kamperen is dan gelukkig wel makkelijk.

  2. Pingback: Slapen en budget Nieuw Zeeland | Fartravels.nl

Write A Comment