Kerst in Canada is magisch. Vancouver heeft rond de kerst ongelofelijk veel activiteiten om te doen. Bezoek een kerstmarkt, ga schaatsen of aanschouw prachtige kerstlichtjes. De top 7 dingen om te doen in Vancouver rond de kerst lees je hier!

Capilano Suspension brug

24 november ’17 – 28 januari ’18
Een van de gaafste maar ook duurste dingen om te doen in Vancouver rond de kerst is Canyon Lights bij de Capilano Suspension brug. Voor $40 pp heb je een ticket. Het is zeker een bezoekje waard. Het hele park is prachtig verlicht; de brug, de treetops, de cliffwalk en alle bomen. Het is een magische ervaring. Ga aan het einde van de middag/begin van de avond wanneer het donker word en nog niet heel druk is.

 

Lights at lafarge

25 november ’17 – 21 januari ’18
In de stadsregio Coquitlam vind je vanaf eind November Light at Lafarge. Rond een meertje in de buurt vind je verscheidene originele kerstverlichting. Zo vind je zwanen in het water, maple leafs in de bomen en zijn er allemaal verlichte bogen waar je onderdoor kunt lopen. Dit is de grootste gratis buiten licht display in de regio!

Vancouver Kerstmarkt

22 november ’17 – 24 december ’17
In het stadscentrum van Vancouver bij het water en Canada place vind je de Vancouver kerstmarkt. Het is een kerstmarkt geïnspireerd op de Duitse kerstmarkten. Ze verkopen er gluwein, schnitzel en andere Europeze lekkernijen. De entree voor deze kerstmarkt is $10 pp en voor een extra $1 heb je een seizoenspas en kun je zo vaak gaan als je maar wil!


Glow

25 november ’17- 30 december ’17
Glow is één van ’s werelds grootste kerst displays. In de muzikale lichtunnel vind je 500.000 lichtjes! Dit gave kerst spectakel is opgedeeld in 4 verschillende licht tuinen, een kerstmarkt en een regio met food trucks! Glow vind je buiten Vancouver in de Fraser Valley en je betaald $20 per persoon voor een kaartje!

Schaatsen op Robson Square

1 december ’17 – februari ’18
Elke winter vind je in het centrum van Vancouver een ijsbaan op Robson Square. In het midden van de skyscrapers kun je samen met de vrienden een rondje schaatsen. Wanneer je je eigen schaatsen brengt is het gratis, voor schaatsen huur betaal je $4.

Stanley Park bright nights

30 november ’17 – 6 januari ’17
In Stanley park organiseren ze al 20 jaar Bright Lights rond de kerst. Voor $5 kun je met de Bright Nights Christmas Train het park door waar je zo’n 3 miljoen lichtjes kunt aanschouwen.

The peak of Christmas Grouse Mountain

24 november’17 – 7 januari ’18
Wat natuurlijk sowieso leuk is om te doen in de winter is skiën. Ga dan eens een dagje skiën op Grouse mountain rond de kerst. Je kunt lekker skiën maar ook schaatsen en sleeën of bij de kerstman op schoot. Wat het allergaafst is is de night walk. Een tunnel van lichtjes met een prachtig uitzicht over de bergen in de sneeuw. Hoe magisch?!

 

Wat lijkt jou de leukste kerstactiviteit in Vancouver?

Author

Write A Comment