Ik schreef een aantal maanden geleden over hoe ik ging beginnen met de Lady comp. Ik heb de Lady comp inmiddels een paar maanden gebruikt. Hoe dit apparaatje me bevalt en nog een aantal vragen beantwoord ik in deze post vandaag! 5 redenen waarom de lady comp mij goed bevalt.


Wat is de Lady comp?

De Lady comp is een cyclus computer die door middel van je temperatuur je cyclus in kaart brengt. De berekeningen van de Lady-Comp zijn gebaseerd op het verband tussen temperatuur en vruchtbaarheid.
Zodra je wakker wordt meet je je temperatuur en de Ladycomp geeft dan aan op welk moment je vruchtbaar bent of menstrueert. Door middel van een gekleurd bolletje op het scherm geeft de computer aan of je onbeschermde seks kunt hebben (groen lampje) of wanneer je geen onbeschermde seks kunt hebben (rood lampje). Wanneer de Lady comp het niet zeker weet krijg je een oranje lampje te zien. Op deze manier kun je heel handig bijhouden op welk moment je ongesteld bent geweest of wanneer je het wordt.

Meer lezen over wat ik eerder heb geschreven over de lady comp, klik hier!


Mijn persoonlijke review. Hoe bevalt de lady comp mij?

De Lady comp bevalt me erg goed om een aantal redenen.

1. Het is erg gemakkelijk te gebruiken. De Ladycomp heeft een ingebouwde wekker. In de ochtend gaat de wekker af, met de sensor meet je je temperatuur. Dit duurt 30-50 sec. Wanneer het alarm afgaat kun je aflezen of je vruchtbaar bent (rood lampje) niet vruchtbaar bent (groen lampje) of wanneer de Ladycomp het niet helemaal zeker weet (oranje lampje). Door de wekker kun je eigenlijk niet vergeten te meten maar mocht je het wel vergeten, dat is niet zo erg. Zolang je het niet te vaak doet! Het is belangrijk dat je de meting doet vóórdat je opstaat en dat je minimaal vijf uur geslapen of gerust hebt

2. Je kunt in de Ladycomp, maar ook op je computer, je hele cyclus terug kijken. Het programma slaat alles van tot wel 180 dagen terug op op je Ladycomp dus kun je zelf kijken hoe je cyclus in z’n werk gaat. Heel handig en ook super interessant!

3. De Lady comp is gemakkelijk om mee te nemen op reis aangezien het niet erg groot is  en zwaar is (130gram) en het werkt op oplaadbare AA batterijen. Mocht je naar een andere tijdzone gaan is dat ook geen probleem want je kunt de tijd van de lady comp gewoon anders instellen en dus de volgende dag op je “normale” tijd opstaan weer meten!

4. De prijs. De Pearly kost €345, de Lady comp Advanced €485 en de Lady Comp Baby €555.Nu lijkt dat misschien allemaal heel veel maar als je kijkt hoeveel je over een periode van bijv. 5 jaar betaald voor anticonceptie valt de prijs van een Ladycomp behoorlijk mee. 

5. Het aller handigste vind ik toch wel dat de Ladycomp alles bijhoudt. Je kunt in een schemaatje zien wanneer je ongesteld bent geweest, wat je temperatuur was, wanneer je vruchtbaar bent en het algoritme voorspelt wanneer je ongesteld wordt en vruchtbaar wordt. Het kijkt dus zelfs in de toekomst.

De Ladycomp is 100% natuurlijk, 99,3% betrouwbaar en een duurzame keuze! 

Mijn oordeel

Het is inmiddels al een gewoonte geworden, half slapend in de ochtend wanneer de wekker gaat meet ik met de Ladycomp. Het is zo ongelofelijk makkelijk te gebruiken en je hoeft er amper over na te denken.
Ik heb alleen maar lof voor dit handige apparaatje en kan het dus ook zeker aanraden!

Wil je meer weten over de Lady comp kijk dan op Ladycomp.nl!

Deze blog is geschreven over mijn ervaring met de Lady Comp Advanced. 

Author

Write A Comment