In de buurt van Vancouver eiland vind je een klein eilandje genaamd Lasqueti eiland. Hoe je er komt, waar te slapen en wat te doen vind je hier!

2017-08-21 15.53.04

Hoe kom je hier?

Wanneer je vanaf het vaste land van Vancouver komt neem je de veerboot naar Nanaimo, Vancouver eiland. Als je met 2 personen in de auto komt kost dit je bijna $100.
Vanaf Nainamo rijdt je naar French Creek vanaf hier gaat de veerboot naar Lasqueti 3 keer per dag. Op zondag vaart de boot 2 keer en op dinsdag helemaal niet. De veerboot neemt geen auto’s mee en heeft maar plaats voor 30 mensen en een klein aantal fietsen. Het is daarom handig om op tijd te zijn. Deze veerboot kost $11,75 pp en duurt 50 minuten.

Op het eiland hebben alleen de lokale mensen auto’s en is geen openbaar vervoer. Het is dus handig om een fiets mee te nemen of te informeren bij je verblijf plaats of daar een fiets is. Het is makkelijk om te liften rond het eiland.

2017-08-28 23.20.57

Waar te slapen?

Er is op Lisqueti maar 1 hotel en die is meteen in de haven(de haven is echt mini). Op airbnb zijn veel verblijf plaatsen te vinden in verschillende prijs categorieën (Klik hier voor een Aribnb kortingscode) Wij sliepen in de Airbnb genaamd Jessie’s Path.
Deze airbnb was prachtig, het is een groot huis voor 4 personen met een prachtig uitzicht over de baai. Het is zo’n 10 minuten lopen van het strand en de haven en was van alles voorzien, zo was er de hele dag elektriciteit en had ze een dalton voor drinkwater. Verder was de keuken met van alles uitgerust en is er een heerlijke grote patio waar je op kunt chillen. Zeker een aanrader!

IMG_8703

Waar je om moet denken

Niet alle huizen in Lasqueti hebben normale elektriciteit en drink water. Veel mensen hebben een paar zonnepanelen dus je moet wat meer op je verbruik letten. Ook kun je dus niet zo maar water uit de kraan drinken. Ook het wc papier kan niet door het toilet gespoeld worden maar gaat in een mand die ze weer gebruiken voor het stoken van vuur. Alles word hergebruikt. zo is het handig om je afval echt goed te scheiden. Alles wat verbrand kan worden bij elkaar, de compost kan op de compost hoop en dan de overige plastic ed. Het eiland heeft een recycling plaats maar je afval moet je toch echt weer mee nemen naar het vaste land. Denk er dus goed over na hoe je alles weggooit.
Lasqueti heeft een klein winkeltje voor het hoog nodige maar dat is niet veel. Neem dus zelf genoeg eten en drinken mee. De veerboot heeft veel plaats voor dozen en kratten, en je hebt tijd genoeg om het in te laden.

2017-08-26 11.40.34

Wat is er te doen?

Eerlijk gezegd, niet heel veel. Dit is echt een eiland om even tot rust te komen. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen. Er zijn tal van strandjes waar je kunt chillen. In de zomer is er elke zaterdag een farmers market waar de lokale mensen groente, fruit, koekjes en zelf gemaakte alcohol verkopen. Dit is erg leuk om te bezoeken. Het eiland heeft 1 kroeg waar ook veel van de lokals komen.

IMG_8775

Een beetje extra info over Lasqueti

Lasqueti is ongeveer zo groot als Ameland. Maar waar Ameland best wel een groot aantal inwoners heeft, heeft Lasqueti er maar 400. In Lasqueti voelt het alsof je terug gaat in de tijd naar de jaren 60. Er is een enorme hippie community, en het is erg vredig. Mensen zijn zich erg bewust van de natuur en verbouwen hun eigen groente. Er hangt een behoorlijk relaxte sfeer. Sommige lokals zeggen dat dit komt omdat er op het eiland geen politie is. Wanneer er een incident voor komt zijn er een aantal mensen die je kunt bellen, en je lost het meeste zelf op. Je zult hier geen afval aan de kant van de weg vinden.
In de zomers is het een aanrader om ’s avonds laat naar het strand te gaan. Niet alleen omdat je miljoenen sterren aan de hemel zult zien schijnen maar omdat er ook phosphorescence in het water te zien is. Lichtgevend plankton. Ga voor een duik in het water en word omgeven door duizenden blauwe lichtjes

Ben je op zoek naar schone lucht, blauw water, vriendelijke mensen, een echte community feel, stilte, rust en off the grid? Dan is Lasqueti island de plaats om te bezoeken!

IMG_8869

Author

Write A Comment