Maleisisch Borneo, een ontzettend bijzondere bestemming in Azië. Bootjes door de jungle, oerang-oetans, neusapen en prachtige nationale parken. Wij waren 2 weken in deze speciale plaats, dit is wat wij gedaan hebben.

Kota Kinabalu

Een leuke stad in Sabah, de ultieme uitvalbasis om de rest van Sabah te bezoeken of om de bus of het vliegtuig naar Brunei te pakken. Vanuit Kota Kinabalu kun je ook een dagtripje boeken naar bijv. Mount Kinabalu of naar de eilandjes voor de kust.

img_6300-1

Mulu Nationaal Park

Echt één van de hoogtepunten om te bezoeken wanneer je in Borneo bent.  De manier om hier te komen is per vliegtuig vanuit Miri, Kuching of Kota Kinabalu. Mulu is een bijzondere ervaring, een prachtig park in het midden van de jungle, met rivieren, vleermuizen, vuurvliegjes, junglestammen, prachtige zonsondergangen etc. Meer weten over Mulu national park? Klik dan hier

Kuching

Kuching is een leuke stad met veel cultuur en prachtige gebouwen. De stad is een goede uitvalbasis wanneer je Oerang Oetans wilt zien of wanneer je naar Bako Nationaal park wilt. Wanneer je in Kuching verblijft, verblijf dan in China town, een leuk centraal punt omringd door lekker eten, leuke tentjes en ook nog eens in de buurt van het busstation

img_6659

Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre

Borneo staat toch voornamelijk bekend om de oerang-oetans die je hier kunt spotten. Dit wildlife centre is de perfecte kans. Zo’n 25 km van Kuching ligt dit grote park. Elke ochtend en middag is deze open voor publiek en dan heb je grote kans om deze geweldige apen in het semi-wild te zien!

img_7111

Bako Nationaal park

Bako nationaal park is een prachtig park om te bezoeken, dit is een van de enige plaatsen waar je nog wilde neusapen tegenkomt! Heel gaaf. De enige manier om in dit park te komen is per boot. In Kuching pak je bus 1 naar de kust en vanuit daar ga je met een 20 minuten durende rit naar Bako. Boek van te voren je accommodatie(op ebooking Sarawak)  om er zeker van te zijn dat je een plekje hebt om te slapen, het zou namelijk hartstikke zonde zijn als je hier maar 1 dagje kunt blijven want er is veel te zien en een groot aantal hikes te doen. Pas op want in het park zijn ook voor krokodillen, kwallen, wilde zwijnen, slangen en apen.
In de ochtenden tussen 7 en 9 kun je de meeste neusapen en kleine aapjes in de bomen langs het pad tegen komen dus zet je wekker! Pas wel op voor kleine agressieve aapjes, het blijven wilde dieren!

Maleisisch Borneo is één van de meest speciale plaatsen die wij ooit hebben bezocht. Wil je een bijzondere reis maken, ga dan naar Borneo. Het heeft stranden, natuur en heel veel wilde dieren.

Author

Write A Comment