Wanneer je door Maleisisch Borneo reist is het leuk om Brunei mee te pikken. Een dag trip naar dit bijzondere landje boeken is lastig maar je kunt er gewoon op eigen houtje heen gaan. Hier vertel ik je hoe en wat!


Brunei is een bijzonder land dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Wanneer je in Kota Kinabalu bent kun je dit makkelijk doen. Je kunt er een vlucht heen boeken via skyscanner.
Of je kunt met de bus gaan. Wij hebben voor de bus optie gekozen zodat we wat van de landen konden zien wanneer je er door heen rijd. We boekten de middag van te voren een buskaartje bij het busstation in Kota Kinabalu
Een kaartje kostte 100 ringgit per persoon (dat was op dat moment €21 pp) Ook moet je je paspoort mee nemen. Je krijgt je buskaartje met daarop je naam, stoelnummer etc. En je krijgt ook meteen 2 declaratie kaarten omdat je een aantal grenzen over moet.

De volgende ochtend om 8 uur ging de bus. De bus was super comfortabel en er waren allemaal films op het grote scherm voorin de bus. Na ongeveer 2 uurtjes ga je de eerste grens over, deze is van Sabah naar Serimanak. Een regio grens van Borneo waar je een andere stempel in je paspoort krijgt. Vervolgens was er een stop van een uur in Lawas. Na nog eens anderhalf uur gingen we de eerste grens over. Aangezien er in onze bus maar 5 mensen zaten ging dit allemaal super vlot. En ook omdat we niet in de rij hoeft bij de rest van de auto’s maar wij moesten de bus uit en een kantoortje in. Het was binnen 5 minuutjes klaar. Vervolgens moesten we dit nog een aantal keren doen want wanneer je per bus gaat passeer je een flink aantal grenzen. Zo ga je dus van Sabah in Serimanak (stempel) Dan uit Maleisië (stempel) in Brunei (stempel) uit Brunei (stempel) in Maleisië (stempel) en dan voor de laatste keer weer in Brunei (stempel) Hou er rekening mee dat er 2 pagina’s in je paspoort gevuld worden door alle grensoversteken.

Om een uurtje of 5 kwamen we aan in het centrum van Brunei en vonden we meteen een guesthouse aan de andere kant van de straat.

Met de bus van Kota Kinabalu naar Brunei is zeker aan te raden. Het valt behoorlijk mee en je ziet best wel veel van beide landen. En het is een behoorlijk ervaring!

Wil je meer lezen over Brunei, dat kan hier
Of meer over Borneo? Dat kan hier

Author

Write A Comment