Wanneer je door de Filipijnen reist kan je budget snel omhoog gaan door het boeken  van vliegtickets. Wanneer je van Manila naar Coron of Puerto Princessa wilt reizen kun je ook met de veerboot gaan. Het duurt weliswaar wat langer maar je bent wel stukken goedkoper uit. Hoe je dit aan moet pakken? Ik heb de antwoorden!

Toen wij voor onze reis door de Filipijnen aan het researchen waren kwamen we er achter dat het veel eiland hoppen is en dat de afstanden soms behoorlijke stukken uit elkaar kunnen liggen. Wij kwamen er ook achter dat vliegen dan soms best wel prijzig is en na een beetje googelen kwamen wij bij 2Goferry

Bestemmingen

Met deze veerboot kun je naar verschillende plekken in de Filipijnen. Zo gaat deze boot bijv. vanuit Manilla, Coron, Puerto Princessa of Cebu.

Soorten kamers

Je kan het op deze veerboot zo luxe maken als je maar wil. Je kunt kiezen voor Super value class waarbij je op het bovenste dek met honderden mensen op stapelbedden slaapt. Bij super value slaap je bij wijze van buiten, en heb je dus geen airco. Vervolgens is er tourist class waar ook heel veel stapelbedden in een grote ruimte staan maar bij deze zijn er muren en heb je airco. En dan zijn er nog de cabins. Waarbij je een eigen kamertje met badkamer hebt en dus gewoon heel veel privacy.

Kosten

De kosten van met de veerboot zijn stukken goedkoper dan als je zou gaan vliegen. Je bent alleen met de veerboot wel een stuk langer onderweg. Het verschil in prijs zit m in welke class je kiest. Wanneer je van Manila naar Coron reist betaal je voor Super Value class €14, voor Tourist class €24 en voor een cabin €39. Het eten is inclusief.

Waar boeken?

Je kunt van te voren via de website 2Go Travel. je ticket al boeken. Denk eraan dat je wanneer je bij de boot aankomt een kopietje hebt van de bankpas waarmee je hebt betaald, een kopie van je ID kaart, en 2 kopies van de eTicket waar ook jou handtekening op staat. Je kunt eventueel ook je ticket boeken bij een van de 2Go kantoortjes. Die kantoren zitten op alle eilanden waarvandaan de boot ook gaat.

Extra Info

In de ruimtes met airco kan het behoorlijk fris zijn. Neem daarom een vestje mee of ga onder je handdoek liggen. Omdat je in de super value of tourist class een ruimte deelt met heel veel mensen is het handig om oordopjes en een slaapmaskertje mee te nemen. Ook is een slotje op je backpack nooit overbodige luxe. Op het dak van de boot is het elke keer feest. Mensen uit de Filipijnen houden namelijk heel erg van karaoke. Er staat daar dus ook een karaoke machine en er is een bar waar het ontzettend gezellig is, hier kun je wel wat uurtjes slijten!

 

 

 

Author

Write A Comment