Hola! Na 4 maanden winter in Nederland, wat voelde als de langste winter ever, ben ik eindelijk weer in zonnige oorden. Ik ga je ook tijdens  deze reis weer op de hoogte houden tijdens onze avonturen.

Donderdag 19 april

Mijn vlucht ging pas om 9 uur savonds dus kon ik de hele dag heerlijk genieten van het fantastische weer en familie. Ik was de hele dag gestresst omdat m’n koffer veel te zwaar was en omdat ik enorm tegen het afscheid op zag. Met z’n vieren gingen we naar het vliegveld en ja m’n koffer was echt 27,5 kg maar ik hoefde niks bij te betalen, Yay. En het afscheid nemen was gewoon kut, maar dat blijft zo. Afscheid nemen voor een jaar is altijd moeilijk. Mijn vlucht ging om 9 uur naar Manchester. Hij was alleen enorm vertraagd dus vertrok ik pas na 10 uur. Ik had een overstap in Manchester van 14 uren dus had ik een hotel geboekt. Om 11 Engelse tijd lag ik heerlijk te pitten in mijn hotel bedje.

Vrijdag 20 april

Om half 8 zat ik weer in de taxi richting het vliegveld. Mijn volgende vlucht was een directe vlucht van 10,5 uren. Omdat ik zo’n heerlijk nacht slaap had gehad heb ik de hele vlucht films gekeken en niet geslapen. Om 2 uur Mexicaanse tijd kwam ik aan in Cancún. Ik stond een half uur in de rij voor de douane. Stuart stond aan de andere kant op mij te wachten. Zo fijn om hem na 2,5 maand weer te zien. We pikten de bagage op en pakten de taxi naar ons hostel. Een fijn hostel met een zwembad. We gingen douchen en werden uitgenodigd voor een welkomstdrankje bij het zwembad. Met nog 4 anderen deden we spelletje over onze landen en kletsten we wat over Mexico. Daarna hebben Stu en ik ergens burritos gegeten en zijn om 9 uur gaan slapen.

Zaterdag 21 april

Om 7 werd ik al wakker. Hallo jetlag. We hadden een chill dag waar we een beetje bij het zwembad lagen en door de straatjes liepen. We boekten de bus kaartjes voor de volgende dag en deden savonds nog wat drankjes voor ik om 9 uur weer ging slapen.

Zondag 22 april

Om 9 uur checkten we uit bij het hostel en liepen naar het busstation aan de overkant van de straat. We ontbijten daar en stappen om 9:45 op de bus naar Chiquila. Om kwart over 12 zijn we in chiquilla waar de boot naar Isla Holbox gaat. Om half 1 nemen we de boot naar het eiland waar we 15 minuten later aankomen. We zijn wat te vroeg waardoor we nog niet kunnen inchecken daarom van we op ontdekkingstocht over het eiland. Ons hotel zit een straatje verwijdert van de drukke hoofdstraat. Op Isla Holbox zijn geen auto’s alleen golfkarren en fietsen. Het eiland is vol met de mooiste streetart en ontelbare barretjes en restaurantjes. Om 3 uur gaan we ons schattige appartementje in en gaan vervolgens ergens een drankje doen. Savonds eten we op het plein en gaan we vroeg naar bed want die jetlag is er nog steeds.

Maandag 23 april

We ontbijten in onze keuken van het appartement en pakken onze spullen om naar het strand te gaan. We liggen een paar uren op het strand en koelen af in de zee. We verbranden ongelofelijk! We gaan terug, douchen en gaan uit eten. Na het eten gaan we nog een drankje doen op een terrasje en wandelen door de gezellige straatjes

Dinsdag 24 april

We chillen de hele dag buiten de zon en de doen verder niet zo veel. Aan het einde van de middag huren we en fietsen we langs het strand en zoeken een plekje onder de palmbomen uit om een biertje te drinken, hoe chill? We leveren de fietsen in en kijken de zonsondergang op het strand en gaan vervolgens uit eten.

Woensdag 25 april

Om 12 uur  checken we uit bij ons hotel en relaxen nog een beetje op het strand. Om  2 uur stappen we op de boot terug naar het vaste land. We gingen ergens lunchen en moesten nog een uur wachten tot onze bus naar Valladolid ging. OM een uur of 5 stappen we op de bus en om 7 uur kwamen we aan in Valladolid. Ik heb deze keer van te voren al onze accommodaties geboekt dus liepen we meteen door naar ons geboekte hostel net buiten het centrum. Valladolid is een schattig typisch Mexicaans stadje met in het centrum een plein met eetkraampjes en een prachtige kerk. Nadat we in hadden gecheckt bij ons hostel gingen we ergens eten en info zoeken hoe we de volgende dag bij Chichen Itza konden komen.

Donderdag 26 april

De wekker gaat om 8 uur en we stappen om half 10 in de bus naar Chichen Itza, een van de 7 wereldwonderen. Na 45 minuten komen we er en het is een enorm circus er om heen. Overal kraampjes met mensen die je van alles willen aansmeren en tour bussen vól toeristen. We staan een half uur in de rij om een kaartje te kopen en kunnen dan naar binnen. Het was behoorlijk druk, maar heel erg de moeite waard om gezien te hebben. Vergeleken met de tempels in Cambodja en Indonesië was dit iets minder indrukwekkend maar toch nog heel gaaf om te zien! Om 1 uur pakken we de bus terug naar Valladolid en gaan ergens lunchen. Terug in het hostel begint het ongelofelijk te regenen en besluiten we de rest van de dag binnen te blijven.

Vrijdag 27 april

We staan weer om 8 uur op, gaan ergens ontbijten en pakken vervolgens een taxi naar Cenote Suytun, een cenote net buiten de stad. Wanneer we aankomen is het nog niet eens open, maar dat geeft niett want we waren met opzet vroeg genoeg gegaan zodat we voor de drukte zouden zijn. Om kwart over 9 mogen we naar binnen en we zijn de enige. Het was ongelofelijk indrukwekkend! Heel gaaf! We maken een zooi foto’s en Stuart gaat zelfs nog een rondje zwemmen. We pakken om half 11 de taxi terug naar ons hostel en pakken onze tassen in. om 12 uur checken we uit en lopen we naar het busstation. We hebben de bus om half 2 naar Tulum. Na anderhalf uur zijn we in Tulum en we kunnen meteen inchecken. We verblijven een stukje vanaf de hoofdstraat in een hostel met een eigen prive hutje. Heel knus. ‘savonds gaan we uit eten en doen we niet te veel verder

Zaterdag 28 april

We hebben een chill dag aan het zwembad van het hostel. We slaan wat alcohol in en gaan ’s avonds gezellig drinken met een stel mensen van het hostel en vervolgens gaan we op stap

Zondag 29 april

3 keer raden wat we doen na een avondje stappen, helemaal niks. We liggen de hele dag op bed en gaan s’avonds uit eten.

Maandag 30 april

Ik word niet heel fit wakker en we besluiten een taxi naar het strand te nemen. Het strand was vol met zee wier tot meters ver in de zee dus zwemmen kwam er niet van. We lopen langs de schattige restaurantjes, hotels en boho winkeltjes, we nemen wat foto’s en nemen vervolgens de taxi terug naar het centrum. We liggen de rest van de middag bij het zwembad en kletsen en drinken ’s avonds met onze hostel genoten

Dinsdag 1 mei

Ik heb een slechte nacht en word ’s ochtends stik verkouden wakker. Ik ben de hele dag echt niet fit en rust in de kamer met waarschijnlijk koorts en een enorme verkoudheid

Morgen reizen we verder naar Bacalar en gaan daarna naar Belize. Ondanks mijn verkoudheid hebben we het enorm naar onze zin en is het heel fijn om na bijna 3 maanden weer samen te zijn! 

 

Author

1 Comment

Write A Comment