Aan het einde van 2016 maakte ik een bucketlist voor dit jaar. We hebben helaas niet alles kunnen afstrepen. 2017 was zo’n ontzettend leuk reisjaar. We bezochten 10 landen en deden hele gave dingen. Hier zijn mijn highlights van dit jaar en de dingen die we wél hebben kunnen afstrepen van ons lijstje.

Roadtrip Nieuw Zeeland

In februari deden we een te gekke roadtrip van 3 weken door het noorden en zuider eiland van Nieuw Zeeland. We deden hikes in Mount Cook, zagen pinguins en zeehonden in Kaikoura, zagen de beroemde “that Wanaka tree”, deden een cruise door Milford Sound en kampeerden en werden wakker met het mooiste uitzicht!

Chillen op Palawan, de Filipijnen

En Paradise it was! Wat hebben we 3 weken heerlijk genoten in de prachtige Filipijnen. We deden leuke boot tripjes, relaxten op het strand, zagen het meest blauwe water en gingen leuk uit met vrienden!

Oerang oetans spotten in Borneo

Eén van de gaafste ervaringen ooit was oerang oetans spotten in Borneo. Op een zonnige ochtend in maart stapten wij om 7 uur in de bus naar een rehabilitatie centre in de buurt van de stad Kuching waar we hoopten een paar van deze mooie beesten in het echt te kunnen zien. En we hadden mazzel, we moesten er even voor wachten maar uiteindelijk kwamen vanuit de verte een moeder en baby oerang oetan aangeslingerd. Wat fantastisch om mee te maken!

Zwemmen in een rooftop zwembad

Onze laatste dagen in Azië in april boekten we een leuk hotel met een rooftop zwembad met uitzicht op de Petrona Towers, zo leuk om te zwemmen met zo’n vet uitzicht!

Roadtrip Canada

In september deden we een prachtig roadtrip door west Canada. We zagen de meest blauwe meren, fantastische watervallen, kampeerden met -2 in de Rockies en deden een aantal prachtige hikes. Ik ben hierdoor alleen nog maar meer en meer verliefd geworden om Canada. Een roadtrip door de Rockies moet op ieders Bucketlist komen te staan!

Slapen in de jungle in Borneo

Nog een hele gave ervaring in Borneo. We sliepen in de jungle en bezochten Mulu nationaal park. We bezochten een aantal grotten, gingen met een klein bootje naar een jungle stam en zagen miljoenen vleermuizen de grot uit vliegen. ‘S nachts sliepen we in een hutje en hoorden we alle geluiden van de dieren in de jungle. Ook deden we een hele bijzondere wandeling; een canopy walk door de boomtoppen in de jungle

Een aantal maanden in Vancouver

Van augustus tot december bracht ik mijn tijd door bij Stuart en zijn familie en vrienden in noord Vancouver. Ik ben mijn hart verloren aan deze stad. We gingen kamperen in de middle of nowhere, naar een echte Canucks ijshockey wedstrijd, wandelden in de regen over suspension bruggen, gingen in de sneeuw de berg op en we vierden Thanksgiving en Halloween. Ik ben me echt een beetje thuis gaan voelen in deze prachtige stad!

Voor volgend jaar maak ik geen bucketlist aangezien we nog geen specifieke reisplannen hebben. 2017 was een fantastisch jaar met geweldige ervaringen en highlights!

Wat is jou highlight van 2017?

 

 

Author

Write A Comment