Zoals je misschien op facebook hebt gelezen ga ik de komende tijd een beetje minder bloggen. Stu en ik zijn ongelofelijk druk met werk en er moet flink gespaard worden voor de komende maanden.
Hier toch een kort overzicht van wat wij de afgelopen weken hebben uitgespookt!

img_1637Dinsdag 20 september. We kregen een dag vrij en het was prachtig weer dus besloten we de Roberts point track te doen. Een hike over watervallen, door de bergen en rotsen van 6 uren naar een prachtig uitzicht punt. Het was echt geweldig mooi. Maar man wat was ik moe. De dagen had ik dan ook behoorlijke spierpijn. Maar wat was ik trots dat we dat toch maar ff gedaan hebben en dat ik geen been brak.
De dagen daarop werkten we en hadden we drankjes met Jess en Shani. Ik werd aangenomen bij Monsoon, the place to be in Franz josef. De enige bar/discotheek van het dorp en een erg leuk restaurant. Stuart werd aangenomen bij Glacier helicopters als verkoper en mensen in de helicopters laden.
Dat werd een beetje gedoe toen bleek dat we 3 weken opzegtermijn hebben en hij na 3 dagen al moest beginnen. Na een enorme zooi van miscommunicaties en gedoe kon Stu gewoon de maandag er op beginnen en had ik een beetje ruzie met Tim waarop hij mij dagelijks onbetaald op de camping liet zitten van 2 tot 8. Daar werd ik op mijn beurt weer boos om en gaf mijn 3 weken opzegtermijn aan.
Het was een week met veel stress en veel huilen. Man ik had het gehad. In de avonden dat ik moest werken in Monsoon zat Stuart in de camping en als ik vrij had was ik er. Ik had amper vrije tijd en had m behoorlijk hangen.  Maar in ons contract staat dat we de 3 weken moeten blijven en als we dat niet doen betalen ze ons niet voor de week die we hebben gewerkt en krijgen we onze borg niet terug. Dus ik moest wel. Op een gegeven moment heb ik een goed gesprek met Tim gevoerd en kwamen we uit op een deal dat ik er nog maar van 4 tot 8 hoefde te zijn en dat ik daarvan 2 uren betaald krijg. Dat was al beter.
Vervolgens kwamen de ouders van de baas naar mij toe om te smeken of ik wou blijven schoonmaken in de ochtenden, zij zouden dan mijn baas zijn en ik hoefde niks meer met Tim te maken te hebben. img_1688Ja leuk en aardig allemaal maar zij gaan over 2 weken weg en Tim blijft. Ik had t gewoon gehad met het hele zootje, en dat snapten ze. Ze hebben diezelfde dag de camping dicht gegooit en we hoeven niet meer terug te komen. Yay,
5 oktober zijn we verhuisd naar ons nieuwe huis. Aangezien we dus niet meer daar gaan werken en ons vrijwilligers werk op de camping doen moesten we op zoek naar een nieuwe woning. Stu kreeg via zijn werk een woning aangeboden. We delen het met een ander meisje Katie. Het is warm, de wc is binnen en we hebben een heerlijk ruimte. Super relaxed.
Ik heb inmiddels met mijn baas bij Monsoon gekletst en ik kan daar full time aan de bak zodra mijn 3 weken bij Terrace voorbij zijn. En dat zijn nu nog 10 dagen dus dat schiet mooi op. Ik heb in de afgelopen 2 weken 1 ochtend vrij gehad en ik werk om de avond in de Monsoon.
We zijn heerlijk aan het sparen. Ons doel is $20.000 te sparen voor half januari (dat is omgerekend €12.500) Dus dat wordt even flink aanpoten. Aangezien we hele leuke vrienden om ons heen hebben verzameld die allemaal wel van een drankje doen houden.
14390865_1223888157631736_4981094862024916697_nEr is ontzettend veel werk in Franz josef. Dit is een plaats met alleen maar hotels en restaurants en helicopter vluchten naar de gletsjer. In de zomer is dit een ontzettend populaire vakantie bestemming en heel erg druk. Daarom zijn alle restaurants etc. nu op zoek naar personeel.
Voordelen aan in Franz Josef wonen en werken is dat we iedereen kennen en daarom dus korting krijgen en veel dingen zelfs gratis. We kunnen door Stu zijn werk onbeperkt gratis helicopter vluchten nemen, Zac(de vriend van Jess) is een kayak gids dus gratis kayaken, we krijgen flinke korting bij Monsoon omdat ik daar werk en bij andere restaurants hebben we een kaart waarmee we ook 60% korting krijgen.

Het waren een paar stresvolle weken maar alles is opgelost en ik kan nog steeds met iedereen door een deur. Ik geniet nog met volle teugen van deze prachtige plaats. Wat een droomplek. We hebben vrienden, een leuke woning, beide prima werk. Wat wil een mens nog meer?!

Author

5 Comments

 1. Nou dat is in korte tijd heel veel! Jammer dat t bij Tim niet goed is gegaan maar daar heb je iets beters voor terug gekregen! Allebei een baan waar je echt mooi van kunt sparen en een mooi huis! Fijn dat t nu weer goed gaat en blijf drankjes doen met jullie vrienden soms moet je ook even ontspannen!Enjoy xg

 2. Hi,

  Leuk om je verhalen te lezen en het ziet eruit als een super mooi gebied. Niet slecht om een paar maanden te wonen! Mag ik vragen hoe jullie zoveel geld willen gaan sparen? Wij wonen en werken momenteel ook in NZ (Christchurch) en merken dat heel veel sparen toch wel moeilijk is in NZ. Neemt niet weg dat het een fantastisch land is en dat je vanuit Christchurch ongelofelijk veel mooie tripjes kan maken!

  Benieuwd naar je reactie! Succes nog even met je laatste paar dagen werken bij Tim!

  Groeten Naomi

  • fardou Reply

   Hey Naomi. Dankjewel! Sparen in Nieuw zeeland is inderdaad behoorlijk lastig. Op dit moment komen we uit op ong. $1000 (soms iets meer, soms iets minder) per week dat we kunnen sparen. We werken wel beide 50 uren per week. Er is ontzettend veel werk te vinden hier. Veelal housekeeping of restaurant werk maar het is wel goed te combineren en daardoor kun je wel veel uren maken. Boodschappen hier zijn wel wat duurder en er zijn geen andere winkels dan een supermarkt en een souvenirsshop. Maar dat maakt het sparen ook wel weer makkelijk. We verdienen beide iets meer dan minimum loon. Geen idee of we de $20.000 gaan halen maar we doen ons best!
   Dankjewel! Veel plezier in Christchurch 😉
   Groetjes, Fardou

   • Dat klinkt goed! En als je beide 50 uur werkt heb je toch weer 20 uur meer per week qua salaris. Dat helpt wel! En de huur? Ben benieuwd of het gaat lukken. Iig een goed streven en alle beetjes zijn meegenomen. En dan midden januari de rest van NZ verkennen?

    Werkse iig voor de komende 3 maanden:-)

    • fardou Reply

     Ja precies. We betalen $170 per week voor een kamer in een huis dat we delen met 1 ander meisje. Dat wordt van Stu zn salaris gehaald. Ja we proberen zo veel mogelijk uren te werken en zo min mogelijk uit te geven. We hebben een budget dat we mogen uitgeven en als dat op is is t op en is dat alles voor de week. Yes! Half januari willen we gaan rondtrekken. Ons visum is tot 3 maart dus dat moet genoeg tijd zijn. Dankjewel! Ik hoop dat het gaat lukken. Je zult het half januari kunnen lezen 😉

Write A Comment