Franz Josef en Fox glacier, 2 kleine plaatsjes zo’n 30 minuten van elkaar rijden, hebben een prachtige omgeving en zijn een Must See voor iedereen die Nieuw Zeeland bezoekt. Met de prachtige natuur, bijzondere gletsjers, meren en 20 minuten van het strand is het echt een leuke plek om een paar nachten te verblijven. Inmiddels hebben wij de omgeving een beetje verkent en hier zijn een aantal dingen die je absoluut moet bezoeken in de omgeving.


Hokitika Gorge

Rijd je van Greymouth naar Franz Josef dan kom je door Hokitika. Rijd deze plaats niet voorbij maar stop bij de Hokitika Gorge. Vanaf Hokitika rijd je 20 minuten door de landerijen van Nieuw Zeeland. Vanaf de parkeerplaats is het maar 4 minuten tot je het gatorade blauwe water ziet. De wandeltocht naar het water beneden is 20 minuten en er zijn genoeg prachtige foto punten. Must see!


Okarito 

Op 20 minuten ten noorden van Franz Josef is het kleine plaatsje Okarito. Vanaf de snelweg staan er bordjes die het aangeven en over een smalle weg kom je in dit kleine plaatsje. Okarito was 150 jaar geleden een Gold Rush stad, er woonden toen 1500 mensen die daar naar goud zochten. Nu wonen er nog maar 40 mensen, maar het plaatsje heeft ontzettend veel charme overgehouden. Omringd door de Okarito Lagoon met vele vogels en de huisjes en winkels die de gold rush heeft achter gelaten is dit een bijzonder plaatsje. Wanneer je de weg helemaal uitrijdt kom je bij de parkeerplaats voor het strand. Na 10 stappen sta je op dit ongelofelijk mooie strand, met grote rotskliffen met watervallen aan de een kant en het prachtig blauwe zee water dat dit strand erg bijzonder maakt. In Okarito is een camping, je kunt er kayak en kiwi vogel tours doen en er zijn een aantal leuke wandeltochten.


Franz Josef

Franz josef is voornamelijk bekend door gletsjer, dat is de reden dat er elk jaar zo’n 250.000 toeristen naar deze plaats komen. Het plaatsje bestaat daarom grotendeels uit hotels, motels, restaurants en souvenirshops. Maar ook veel plaatsen waar je activiteiten kunt boeken. Zo kun je de gletsjer beklimmen met een gids, of de gletsjer vanuit de lucht bekijken in een helikopter. Als je iets anders wilt kun je een kayak tour doen op lake mapourika of op quad bike avontuur.

Als je Franz Josef uitrijd richting het zuiden kom je over een brug, sla bij deze brug linksaf en na 5 minuten kom je op een parkeerplaats. Vanaf hier kun je de gletsjer hike doen. Een wandeltocht van anderhalf uur heen en terug waarbij je naar de bodem van de gletsjer loopt. Met de watervallen aan de ene kant en de bergen aan de andere is dit een geweldige wandeltocht.

Meer over Franz Josef? Klik dan hier!


Fox Glacier

30 minuten rijden vanaf Franz is Fox. Een erg vergelijkbare plaats. Ook deze plaats staat in het teken van tourisme door de gletsjer. Je kunt een helicopter vlucht nemen of gewoon naar de gletsjer toe hiken. Dit is een prachtige wandeling. Fox glacier is een iets kleine plaats en heeft minder dan Franz dus als je ergens wil verblijven zou ik aanraden in Franz te verblijven en naar Fox toe te rijden voor een paar uur.


Lake Matheson

10 minuten rijden van Fox is de parkeerplaats naar lake Matheson. Lakte Matheson is een meer waar je binnen anderhalf uur omheen kunt lopen, deze wandeling is erg makkelijk. Onderweg heb je prachtige uitzichten over de weilanden en bergen. Zodra je halverwege het meer rond bent heb je een uitzichtpunt. Met mooi, helder weer kun je Fox Glacier en Mount Cook zien. Enn spectaculair uitzicht van de hoogste berg van Nieuw Zeeland


Gillespies Beach

Gillespies beach is zo’n 21 km rijden van Fox. Over een hobbelige weg door de bossen kom je uiteindelijk bij het strand. Er zijn verscheidene wandelroutes die je kunt doen maar je kunt ook gewoon van het strand genieten. Het is een prachtig zandstrand en op een heldere dag kun je mount cook en de andere bergen zien.

 

Binnenkort meer over wat to do in Franz Josef en welke hikes je in de omgeving kunt doen.

Author

Write A Comment