Het eerste reisdagboek van 2017! En ik kan je verklappen het nog steeds een beetje meer van hetzelfde is. We werken, het regent nóg steeeeeds in Franz Josef. Maar nog even en we zijn pleite. On the road again and I can’t wait.

Het plan was om op 21 januari onze laatste werkdag te hebben en de volgende dag te vertekken, maar we hebben besloten nog een weekje te blijven. We verdienen samen zo’n $1000 per week en dat geld is toch wel lekker meegenomen! Hoe klaar we er ook mee zijn we hebben onze laatste werkdag op 28 januari en vertrekken de 29e. Dan hebben we tot 1 maart om rond nieuw zeeland te reizen. Tijd zat toch, we hebben ook al het een en ander gezien dus dat komt wel goed. Anyway, mijn laatste weken bestonden uit werken. Heel veel werken. Hoe ik dacht toen ik in Nederland een werkweek van 43 uren had ik belachelijk veel uren aan het draaien was valt dat nu helemaal in het niets. Met kerst en oud en nieuw had ik een 13 daagse werkweek. 1 week bestond uit 66 uren de ander uit 56. Heel veel werken dus. Maar ook heel veel geld verdienen. En rond de feestdagen is niets fijner om je hoofd niet bij thuis te hebben.
Oudjaarsavond was het hartstikke druk. Ik werkte van 4 tot 11. Stuart was er, die raakte ik natuurlijk om 10 voor 12 kwijt en ik was natuurlijk helemaal in paniek. Gelukkig vond ik heb om 23:58 terug op de dansvloer, waar anders. Om 12 uur belde ik even naar huis om gelukkig nieuw jaar te zeggen. We gingen om 1 uur naar huis. De volgende dag belde ik om kwart voor 12 weer even naar huis zodat er bij kon zijn met het nederlandse oud en nieuw. hartstikke leuk.  Die avond moest ik gewoon weer werken. Net als de 6 dagen daarna. We hebben niet genoeg personeel, zo’n 5 waitresses in totaal terwijl je er 6 nodig hebt elke avond en we ook wel eens een dag vrij willen. Het loopt dus soms even over. Ik ben die week met Stu en Katie naar de hotpools geweest en daarna take away van King tiger met een film op de bank.
We hebben sinds de kerst trouwens ook een nieuwe huisgenoot. Jonathan uit vancouver, canada. Grappig he?
Eigenlijk bestaan mijn dagen tegenwoordig uit werken, middagdutje, werken, slapen, werken, middagdutje werken en slapen. Heel fijn natuurlijk maar ik heb daarom nu niet zoveel om over te schrijven.

Het gaat dus goed met me verder. Mijn hoofd en mijn lijf zijn moe na 4 maanden hard werken. Maar nog 2 weekjes te gaan en we hoeven de komen 8 maanden ofzo niet te werken. Ik kan niet wachten om onze tent op te zetten elke avond, genieten van zonsondergangen, wijn met een uitzicht, mooie wandelingen, nieuwe ervaringen etc. En dan naar Azië. Wil je onze hele planning voor dit jaar zien? Klik dan hier.
Het zal de komende tijd wat rustiger zijn op fartravels. Nog even flink werken en dan rondreizen waar ik echt van wil genieten. Die blogs komen dan later wel. De eerste 2 maanden dus iets rustiger en dan gaan we er weer voor I promise!

x

Author

1 Comment

  1. Dat is wel druk allemaal maar je zegt t al het verdient lekker! En dat wil je toch ook want er komt straks heel lang niks meer binnen! Nog een paar weken dan is t zover ! Ik neem aan dat als je dan niet blogt wel foto’s zult posten! Dan kunnen we je mooi volgen ! Werkse nog !! Groetjes aan Stuart xg

Write A Comment