Ik heb een stukje geschreven over Noord Dakota. Huh?! Noord Dakota? Yes! ND! Voor veel mensen een niet bepaald bekende staat. Toen ik 16 jaar oud was heb ik hier een high school jaar gedaan in Devils lake, Noord Dakota. Wanneer ik op reis met Amerikanen spreek en ik vertel ze dat ik híer een jaar gewoond heb vragen ze allemaal, maar waarom? Nou ja t is niet zo dat ik het uitgekozen heb, maar een ervaring was het zeker en als ik het over mocht doen zou ik toch weer terug gaan naar Noord Dakota.


Noord dakota ligt in het midden in het noorden van de Verenigde staten tussen Minnesota en Montana, boven Zuid Dakota en tegen de Canadese grens. De winters hier zijn behoorlijk koud(zo’n -30, 6 maanden lang) maar de zomers zijn prachtig. En ik moet zeggend dat zo’n ontzettend koude winter ook wel een behoorlijke ervaring is!
Dit high school jaar was een ontzettend bijzondere ervaring en ik heb veel geleerd over Amerika en hun cultuur en ook veel over mezelf. Op 16 jarige leeftijd de wijde wereld in. Je hoeft niet naar LA of New York om Amerika te zien. het heeft zoveel meer te bieden dan dat! Ga naar het centrum en zie hoe het typische Amerikaanse leven is. Mocht je zin hebben om deze staat te ontdekken dan heb ik een aantal tips voor je!

1909690_120723630965_5535800_nDevils Lake
Deze plaats mocht ik een jaar lang thuis noemen. Het beste te bezoeken in de zomer. Of als je echt eens een koude winter wil mee maken dan kan ik je de winter aanraden. De zomer hier is prachtig en je kunt heerlijk genieten van het grote meer “Devils Lake” waar het stadje naar is vernoemd. Ga zwemmen, met de boot het water op of op een klein strandje genieten van het water en het weer. Breng een bezoekje aan Sully’s hill. Een prachtig natuur gebied met buffalo’s in het native american gebied. In de winter kun je met de sneeuwmobiel het ijs op of ijsvissen op het meer.

Fargo
Niet de hoofdstad maar wel de grootste stad van de staat. Wat ik vooral vaak heb gezocht hier is het winkel centrum, man, wat kun je heerlijk winkelen in de US.

28602_393965690965_5919139_nThe badlands/ Theodore Roosevelt National Park
Ongelofelijk! Iedereen kent de Grand canyon en Yellowstone maar the badlands horen ook wel in dit rijtje thuis. Een prachtig natuur park met bijzondere heuvels. Het is zo’n 285km2 groot en je kunt er allerlei verschillende soorten dieren vinden; cougars, wilde paarden, bisons, herten etc. Je kunt hier gaan wandelen of de omgeving op de rug van een paard verkennen. Prachtige omgeving!

 

Medora

Als je naar de badlands gaat, ga dan ook naar Medora. Een typisch Amerikaans plaatsje. Het liet een indruk op me toen ik er rond liep voelde het net alsof ik in een oude cowboy film liep. Kleine restaurantjes, hotels en souvenirwinkeltjes. Met de badlands op de achtergrond is dit een ontzettend coole plek om te bezoeken

Grand Forks
Nog zo’n stad waar ik graag ging winkelen. Maar wat ook leuk is is om bij de Universiteit van Noord dakota een footballwedstrijd of ijshockeywedstrijd te bezoeken. Hoezo Amerikaans?

Rugby
Niet ontzettend bijzonder als je het mij vraagt maar dit is wel het geografische middelpunt van Noord Amerika. Je kunt hier een monument bezoeken die dat zegt. Je kunt in Noord amerika niet verder van de oceaan zijn dan hier.

Bismarck
De hoofdstad van Noord dakota. Nee, echt niet zo spectaculair als Boston of Chicago, er is geen hoog gebouw te vinden maar je kunt wel de dierentuin, north dakota heritage centre of de state capital bezoeken. Ook loopt de missouri river door deze stad dus kun je in de zomer visen, zwemmen of varen op deze rivier!!

Dit waren mijn tips voor deze bijzondere staat. Ik hoop in de toekomst terug te keren naar deze staat.
Zou jij Noord dakota bezoeken?

Author

Write A Comment