Net buiten de stad Vancouver vind je Deep Cove, deze plek vind je terug in films zoals bijv. Charlie St. Cloud. Het is een prachtige omgeving aan het water met een schattige haven en een fijne sfeer.
Wil je ontsnappen aan het drukke stad leven breng een bezoekje aan deze heerlijke plek. Tips en dingen om te doen vind je hier!

Quarry Rock

Een van de bekendste hikes in de omgeving is Quarry Rock. Als je deze hike gaat doen in de zomer, wees vroeg! Dit is namelijk een van de drukste trails in de omgeving en parkeren kan een pain in the ass zijn.
De hike van start naar de top is ong. 45 minuten afhankelijk van hoe snel je loopt. Onderweg kom je tig watervallen tegen en je loopt door een magisch bos, wat wil een mens nog meer?!
De top is, zoals de naam al doet vermoeden, een enorme steen met een fantastische uitzicht over de Indian Arm, de stad Vancouver, bergen en Deep cove. Het is zeker de moeite waard. Zorg dat je water mee hebt en er op tijd in de ochtend bent of wat later op de dag om te drukte uit de weg te gaan.

Huur een kayak

De Kayakclub op het strand van Deep cove is elk jaar geopend van April t/m oktober. Je huurt hier een kayak of supboard vanaf $30. Je kunt hier door de fjorden en Indian Arm kayakken of suppen. Zeker leuk om te doen op een zonnige dag. Wanneer je in het hoogseizoen hier bent zorg er dan voor dat je reserveert.

Covert neighbourhood cafe 

Mijn favoriete plek in Deep Cove is Covert Neighbourhood café, en dat is niet alleen omdat ik er werk maar lang daarvoor was het al mijn favoriete koffiehuisje. Covert staat bekend om haar heerlijke cinnamon buns en knusse layout. Het is een gezellig plekje waar je een goeie bak koffie, kaneelbroodje of broodje kunt krijgen. De perfecte plek om bij te koment na je hike of kayak rit.

Tips!

-Ga op tijd of kom met de bus want er is niet veel plek om te parkeren!
-De bus gaat elk halfuur naar Phibbs waar je kan overstappen op bussen naar Vancouver en Noord Vancouver
-Er is geen ATM zorg er dus voor dat je genoeg cash of een werkende pinpas bij je hebt
-Er is geen supermarkt maar gelukkig wel genoeg plekken om te lunchen, koffie of een flesje water te kopen.

Author

Write A Comment