In totaal reisden we 4 weken lang door Yucatan in Mexico en Belize. We begonnen en eindigden onze reis in Cancun en bezochten in Mexico Yucatan en Quintana Roo. Hier is de route die we aflegden

Mexico
Cancun (2 nachten)

We begonnen in Cancun, zoals de meeste mensen beginnen. Cancun is goedkoop om heen te vliegen en het is een prima plek om een paar dagen te wennen aan het weer en de mensen. Wij sliepen in Selina Downtown Cancun, dit hostel kan ik je zeer zeker aanraden! Het is in de buurt van het busstation en het heeft een zwembad en mooie kamers, prima om te beginnen dus!

Isla Holbox (3 nachten)

Vanaf cancun pakten we de bus naar Chiquilla en daar stapten we op de veerboot naar Isla Holbox. Elk half uur gaat er een boot en je kan of in de bus of bij de boot je kaartje kopen voor 140 pesos. Op isla holbox zijn geen auto’s, alleen fietsen en golfkarretjes. De sfeer is super chill en er zijn veel leuke plekjes om te eten en slapen. Overdag kun je op het strand liggen of een fietsje huren en het eiland af fietsen. Wij sliepen bij El Jardin.

Valladolid (2 nachten)

Valladolid is een goeie uitval basis wanneer je cenotes wil zien of Chichen Itza wil bezoeken. Vanaf Chiquilla kun je de bus naar Valladolid pakken. Vanuit Valladolid kun je met de bus naar Chechen Itza en kun je met de taxi of mini van naar de cenotes. lees hier meer over Valladolid. Wij sliepen in hostal Gayser.

Tulum (5 nachten)

Echt zo’n plek waar je blijft hangen of terug blijft komen en dat deden wij dus ook. Vanuit Valladolid is het maar iets meer dan een uur met de bus. Wij sliepen in hostal Nativos en een echte aanrader wanneer je daar een prive kamer/suite boekt. Het heeft een zwembad, ontbijt en met een beetje geluk verblijven er meerdere leuke mensen. En het is nog dicht bij het centrum ook! In Tulum kun je een fietsje huren en bij de ruines, cenotes en hotspots langs fietsen!

Bacalar (3 nachten)

Van Tulum naar Bacalar zit je zo’n 3 uren in de bus. Wanneer je naar Bacalar gaat, verblijf dan in Casa Lamat, een eco lodge!. Dus slaap je in van die gezellige hutjes.Het is een stukje buiten de stad maar echt een leuke plek aan het water, het prachtige, prachtige blauwe water!  Wanneer je in Bacalar bent neem dan de taxi naar Los Rapidos en chill daar de dag in een hangmat en zwem door het prachtige blauwe water. Verder heb je niet veel nodig want het meer van Bacalar is echt fantastisch! Je komt hier echt tot rust.

Belize

Belize stad (2nachten)

Vanuit Bacalar namen we de ADO bus naar Belize stad. Op zich niet een must see maar wel heel erg leuk om eens mee te maken. De stad zelf heeft niet heel veel te bieden dus langer dan een nacht hoef je hier niet te blijven. Vanuit Belize stad kun je de veerboot pakken naar San Pedro en Caye Caulker.

Caye Caulker (-)

Vanaf Belize stad pak je de veerboot naar Caye Caulker, deze boot doet er ongeveer een uur over. Caye Caulker is een ontzettend leuk eilandje met een tropische sfeer. Je hoeft hier helemaal niks te doen behalve te genieen van de prachtige stranden en barretjes om je heen! Genieten!!

San Pedro (3 nachten)

Vanuit Belize stad pak je een veerboot van anderhalf uur naar San pedro of je kunt je veerboot vanaf Caye Caulker pakken wanneer je aan het eiland hoppen bent. San Pedro is een ontzettend leuke plek om te bezoeken als je opzoek bent naar Caribische vibes. Deze plek op Ambergris Caye heeft heerlijke beach bars, leuke hotels en prachtig blauw water. Van hier uit kun je duiktours en vluchten boeken naar de beroemde Blue hole. Wij sliepen hier in de Diamond Lodge, een super luxe bed en breakfast een stukje buiten het centrum van San Pedro.

Chetumal (1 nacht)

Vanuit San Pedro gaat er om de dag een boot naar Chetumal. Houd er rekening mee dat wanneer je deze boot pakt je bij de Mexicaanse grens een entree fee moet betalen. Chetumal is een leuk stadje aan de kust waar de echte Mexicaanse sfeer hangt. Je kunt hier lekker eten en goed winkelen voor een prima prijsje.

Tulum (6 nachten)

Na Chetumal zijn wij opnieuw naar Tulum gegaan, gewoon omdat het kan en omdat het zo’n fijne plek is

Playa Del Carmen (4 nachten)

Na alle eerder bezochtte plaatsen konden we niet geloven wat een ongelofelijk drukke plek Playa Del Carmen is. De straat vol winkels restaurants, kroegen en eigenlijk alles wat je je maar kunt bedenken 2,5 km lang. Je kunt hier even flink los met souvenir shoppen voordat je op het vliegtuig naar huis stapt, de keuze is reuze. Wij vonden Playa Del Carmen best een leuke plek om een paar dagen te chillen. Ja het is mega toeristisch en Ja misschien niet echt Mexico maar toch leuk om een meegemaakt te hebben. Wij sliepen in Encantada Condo.

Je kunt de route die wij deden makkelijk doen in een week of 3. Mexico en Belize zijn ontzettend goed te combineren.
Beide zijn prachtige landen en vol cultuur, lekker eten, tropische stranden en leuke steden. What else do you need!? 

 

Author

Write A Comment