Mexico is een prachtig land om te bereizen, en zo veel makkelijk ook dan dat je zou denken. Je kunt namelijk voor een spot prijsje van A naar B met de ADO bus. Hoe dat precies allemaal werkt en in z’n gang gaat dat lees je vandaag!

Toen wij in mei 2018 naar Mexico af reisden wisten we het allemaal nog niet zo goed. Het was onze eerste keer in centraal Amerika en je weet niet precies hoe je het beste van A naar B kon. We maakten daarom de fout om meteen in Cancun airport in een taxi te stappen ipv de ADO bus. Ik wil niet dat jij dezelfde fout maakt, pak dus altijd de ADO bus, zelfs meteen op het vliegveld!

Wat is ADO

ADO is een Mexciaanse busmaatschappij die door heel Mexico rijdt. De bussen zijn verrassend comfortabel. Zo zijn is er een toilet, airco en er hangen schermen waar films op afspelen. ADO is vaak lekker op tijd en makkelijk te boeken ook.

Waar boeken?

Wij keken online naar de bustijden en gingen vervolgens naar het busstation om een kaartje te kopen.(de website van ADO vind je hier) Zorg ervoor dat je een paar dagen van te voren boekt want soms gaat er maar 1 bus per dag of als het een drukke lijn is kan hij zo ineens vol zitten. Een busstation vind je bijna in elke stad. Als je met de bus van A naar B reist kom je aan op het busstation waar je bus ook weer vandaan gaat en waar je weer een kaartje kunt kopen. Als je niet met de bus de stad in bent gekomen kun je altijd bij een toeristen loket vragen of gewoon even googelen.

Tips!
  • Zoals vaak staat de airco in bussen op -20, neem daarom iets warms mee om aan te trekken zodat je het niet ongelofelijk koud krijgt onderweg!
  • Stop je waardevolle spullen niet in je koffer maar neem het lekker met je mee in je handbagage de bus in. Ik bedoel, you never know. En better be safe than sorry zijn een paar goede quotes die passen bij dit soort situaties
  • Reis je door de rest van centraal Amerika? Je kunt met de ADO bus naar Belize om je reis door te zetten!
Author

Write A Comment