You love it or you hate it, het inpakken van je tas voor een city trip of je vakantie. Ik heb een aantal tips voor je om het inpakken een beetje makkelijker te maken

Zorg perfecte tas/koffer
Ben je een rugzak of een koffer persoon? Welke je ook kiest, kies in ieder geval voor de perfecte rugzak of koffer. Een rugzak die lekker zit en een koffertje die lekker rolt. Eentje met genoeg ruimte, geen onnodige zakjes en ritsjes. Zoek een die bij je past
Zelf reis ik op lange reizen met een 55-65 l backpack en voor korte reizen vaak met een koffertje.

Vacuum zakken / packing cubes
Vind je het altijd zo’n zootje in je backpack/koffer en kun je nooit iets terug vinden. Of heb je gewoonweg nooit de ruimte voor al je kleren dan zijn vacuum zakken of packing cubes dé oplossing voor jou! Zelf heb ik altijd vacuum zakken mee. Daar leg in mijn kleren opgevouwen in, laat de zak leeglopen en stop mijn ondergoed, shirtjes, broeken allemaal in een andere zak. Op deze manier kun je wat meer meenemen en kun je het allemaal veel sneller terug vinden. Zo krijg je ook niet het ontplofte backpack effect.

Doorzichtige opbergtasjes
Naast vacuum tassen vind je in mijn backpack ook vaak ziplockbags of kleine ritsbare doorzichtige tasjes. Ik hou er van om alles zo uit mijn backpack te kunnen pakken in tassen dus heb ik een opbergtasje voor opladers, shampoo en tandenborstel, losse extra dingetjes zoals veters en batterijen, spelletjes etc. Zodat alles vast zit en je het zo weer kunt vinden.

Neem de tijd
Zeker wanneer je niet vaak reist is het handig om er even de tijd voor te nemen. Stop bijv. niet je pyama onderin je backpack als je die diezelfde avond nog nodig hebt. Denk er over na wat je onder en boven in je rugzak stopt. Ga er even rustig mee bezig want als je je moet haasten, daar krijg je alleen maar meer stress van!

Neem dingen mee die je kunt combineren
Wanneer je je kleren in je tas/koffer gooit, kijk dan even goed of het wel bij elkaar staat. Het is natuurlijk het handigst om kleren mee te nemen die makkelijk met elkaar te combineren zijn.

 Neem niet te veel mee
Dit vind ik zelf nog altijd moeilijk maar neem niet te veel mee. Ik heb zelf de neiging om van alle soorten kleren mee te nemen. Want ja je weet maar nooit, misschien wil ik dit aan of dat aan. Zo raakt je tas heel snel vol en zwaar. En als je eenmaal weg bent trek je de helft toch niet aan! Leg daarom alles klaar wat je mee wil nemen en haal van elk stappeltje iets weg.

Laat wat ruimte over voor souvenirs
En neem ook niet te veel mee want je wil op reis ook altijd wel iets kopen. Een leuk souvenirtje of kleren. Laat daarom altijd een stukje ruimte over voor souvenirtjes!

Stop een extra setje kleren in je handbagage
Wanneer je met groot én handbagage reist doe dan altijd een extra setje kleren en ondergoed in je handbagage. Zo kwam het bij mij eens voor dat mijn koffer pas 4 dagen later op de bestemming aan kwam en dat ik verder helemaal niks had om aan te trekken. Nu kun je natuurlijk vaak wel iets nieuws kopen maar dat is ook een beetje zonde van je geld als dat niet echt hoeft.

Wat is jou beste pack like a pro tip?

Author

3 Comments

  1. Hele herkenbare tips, vooral je pyama niet te ver weg stoppen na een lange vlucht 😉 Wat ik nog wel moet doen is een fatsoenlijke backpack aanschaffen, die van mij is veel te groot…

    • fardou Reply

      Thanks! Ja ik betrap mezelf er nog wel eens op dat ik de dingen onderin stop die ik het eerst nodig heb ? oops. Een goeie backpack aanschaffen kan inderdaad nog wel handig zijn inderdaad! ?

  2. Pingback: Ik ga op reis en ik neem mee... Inpaklijst! | Fartravels.nl

Write A Comment