Queenstown, naar mijn mening een van de leukste steden van Nieuw Zeeland. Maar wat is er allemaal te doen, en wat is er niet te missen. Hier mijn tips!

Queenstown is een stad op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Het is een stad met zo’n 10.000 inwoners en ligt aan het meer Lake Wakatipu en het is omgeven door prachtige (ski) bergen. Deze stad is absoluut niet te missen wanneer je door Nieuw Zeeland reist. Hier 5 dingen die je absoluut niet moet missen wanneer je in Queenstown bent.

img_2932

 1. Gondola
  Vanaf het stadscentrum kun je de gondola naar boven nemen. Van hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Hier boven is een Luge (ik geloof dat zoiets rodelen in het Nederlands heet) Wanneer je je kaartje voor de Gondola koopt kun je bepalen of je dit wilt doen en hoe vaak. Stuart vond het heel gaaf. Wanneer je iets actiever bent aangelegd neem dan de Tiktitrail. Dat is de wandeling naar de top waar de gondola gaat. Hier kun je de gondola weer naar beneden nemen of gewoon weer terug naar beneden wandelen.
  img_2761
 2. Ferg Burger
  ’s Werelds beste burger, ik heb m geprobeerd. Hij is Yum! En behoorlijk betaalbaar ook. Voor $13 heb je al een goed belegde burger. Hou er wel rekening mee dat dit een ongelofelijk populaire place to be is dus het kan zijn dat je even in de rij moet staan om te bestellen, maar de toko is 21 uur per dag geopend dus je kunt het ook gewoon nog een proberen midden in de nacht of zo.
 3. Skiën
  In het winterseizoen is Queenstown big voor skiën. The remarkables is the place to be voor in de winter. En vergeet niet, in Nieuw Zeeland is het winter wanneer het bij ons zomer is.
 4. Activiteiten
  Queenstown is echt een stad met ongelofelijk veel activiteiten te doen voor backpackers. Zo kun je skydiven, bungeejumpen en raften in 1 dag. Ook kun je een helicopter vlucht over de stad boeken, met de shot over canyon of kayakken. Je kunt het je zo gek niet bedenken en je kunt het hier doen.
  Vanuit de waterkant in het centrum gaat er een aantal keren per dag een stoomboot rond het meer. En in de avond kun je hierop een dinner cruise doen.
  img_2771
 5. Moke lake
  Een hidden gem een stukje uit Queenstown but not to be missed. Moke lake is een prachtige plek in het midden van de heuvels en bergen, er is een camping maar je kunt er ook gewoon een middagje picknicken. Het is een prachtig meer waar je een rondje om heen kunt lopen in ong. 2,5 uur. Wanneer je dus even klaar bent met de stadse drukte, rijd dan 20 minuten uit Queenstown en je bent in alle stilte. Oh maar pas wel op voor de schapen op de weg, het zijn er nog al wat!

img_2897

Wij hebben 3 dagen doorgebracht in deze heerlijke stad, wanneer je geen activiteiten doet is het ook heerlijk om gewoon rond te wandelen door de parken, een terrasje te pakken en winkeltjes te kijken. Maar dan heb je aan  dagen wel genoeg. Deze stad is zeker een must do op jou roadtrip door Nieuw Zeeland!

 

Author

Write A Comment