Canada is een van de grootste landen ter wereld en ontzettend veelzijdig. Je vind hier vriendelijke mensen, veel dieren en een aantal natuurverschijnselen. Wat de 8 redenen zijn om naar Canada te gaan? Dat lees je hier!

Natuur

In Canada vind je bergen, meren, stranden, fjorden, het platteland en eilanden. Je kan skiën en surfen op 1 dag, kanoën en bergbeklimmen of ijshockey en hiken.
Canada has it all!

Seizoenen

Je hebt hier echte seizoenen. Warme zomers, koude winters, een kleurrijke herfst en een lente vol bloei. 365 dagen zomer is leuk, maar 4 seizoenen hebben heeft ook wel wat toch?

Wild life

Heb je ooit eens een beer in het wild willen zien? Dat kan in Canada. Canada heeft ongelofelijk veel diersoorten zoals walvissen, orka’s, beren, stinkdieren, eekhoorns, wasberen, elanden, wapiti, zalm, poema’s, vossen en nog veel meer! Hoe gaaf is dat?!

Mensen

“Oh sorry” is iets wat je regelmatig zult horen wanneer je in Canada komt. Ja het stereotiep is waar. Canadezen zijn ongelofelijk vriendelijk en behulpzame mensen! Wanneer je de weg kwijt bent kun je altijd de weg vragen of wanneer je tegen iemand aan loopt zul je zien dat zij sorry zeggen in plaats van jij.

Steden

Naast prachtige natuur heeft Canada ook hele gave steden. Denk bijv. aan het prachtige Vancouver. Gelegen in de bergen aan de zee is dit een leuke veelzijdige stad. Maar denk ook aan Toronto, een moderne wereldstad, Ottowa; de hoofstad of Montreal een van de oudere delen van Canada met gave architectuur en leuke barretjes.

IJs hockey

Canadezen en ijshockey zijn onafscheidelijk. Je zult in elke grote stad een ijshockey team vinden en 3 keer per week zal dat team spelen. Wanneer je je er een beetje in verdiept is het een ongelofelijk leuke sport om te kijken. Je gaat er echt van houden! En ga ook zeker eens naar een wedstrijd, om de echte hockeysfeer te proeven!

Natuurverschijnselen

Ooit het noorderlicht al eens willen zien? Dat kan, in Canada! De beste plaatsen om dit te zien zijn in Yukon, de Rocky Mountains, Nunavut en de Noord west Territories.
Ook te vinden in dit prachtige land is zeevonk; bioluminescence. Een natuur verschijnsel waardoor de plankton in het water kleine blauwe lichtjes worden. Dit natuurverschijnsel kun je vinden op Vancouver eiland en de eilanden er om heen.

Roadtrips

Canada is het perfect land voor roadtrips. Doe bijv. een Rocky Mountain roadtrip, rij van Vancouver naar Alaska of ga coast to coast met de Trans-Canada highway die van Vancouver Eiland naar Newfoundland. In 2017 is de Artic highway geopend. Dus de optie to drive to the top of the world is ook open. Helemaal naar de Artic Oceaan. Kortom, kilometers en kilometers wegen te berijden in Canada!

 

Canada is een prachtige land die op ieders bucketlist móet staan! Heb jij altijd al eens naar Canada willen gaan?

 

 

Author

2 Comments

  1. Ik ben nu 3x in Canada geweest, 2x in het oosten en 1x in het westen. Ik kom er vast nog eens terug. Prachtig land!

    • fardou Reply

      Super! Ja wat is het een prachtig land hè? Ik ben nog niet in het oosten geweest maar dat lijkt me prachtig. Canada heeft echt mijn hart gestolen! Als we ooit naar het oosten gaan weet ik waar ik moet zoeken voor info 😉

Write A Comment