Ik ben gek op het maken van de mooiste plaatjes tijdens onze reizen. Dieren, mensen, natuur, bergen en wegen. Ik ben altijd op zoek naar dat perfecte plaatje. Ik geef je een aantal van mijn tips voor de beste foto’s!

Neem de tijd
Voel je niet gehaast en neem eens rustig tijd voor een mooie foto. Neem de tijd om naar je omgeving te kijken en te bedenken hoe je het precies wil vastleggen. Je bent maar één keer op deze plaats, neem de foto goed en laat je niet haasten.

Maak portretten
Plaatjes van de omgeving is altijd leuk, maar maak ook eens een foto van een mooi gezicht. Het is altijd netjes om te vragen maar doe het niet altijd, soms maakt het het plaatje net iets mooier als de persoon niet weet dat er een foto van hun gemaakt wordt. Zo wordt je foto spontaner en minder ‘gemaakt’

Creatief perspectief
Neem eens anders perspectief; ga door je knieën, hou je camera schuin of hou iets op de voorgrond. Speel met je omgeving en maak er iets creatiefs van

Mensen
Gebruik mensen in je foto, soms zorgt dit voor net dit extraatje dat je foto nodig heeft en maakt het soms wat meer realistisch. Gebruik iemand die langs een steeg loopt, iemand die op de uitkijk staat of iemand op de voorgrond van jou onderwerp.

Zoom eens in!
Een close up van een vlinder of bloemetje is altijd hartstikke prachtig. Ik merk vaak dat ik mijn lens uitgezoomt laat om het totale plaatje te laten zien, maar soms is het juist wel mooier om iets meer in te zoomen in het totale plaatje en hierdoor een specifiek deel wat mooier uit te laten komen

Het mooiste licht op de rustigste tijden
Over het algemeen gaan we vaak op pad tussen 10 en 6. Prima. Maar wel heel erg druk. En zeg nou zelf dat ochtend en avond licht is toch veel mooier dan wanneer je zon pal boven je hoofd staat. Probeer eens wat eerder op te staan om er eerder ze zijn dan de crowd en wat mee te pikken van dat mooie zachte licht. Of chase the sunset en maak die perfecte foto van die zonsondergang.

Thema
Wat leuk is om te doen wanneer je een tijdje op reis gaat is om een thema of onderwerp in je foto’s terug te laten komen. Maak bijv. een soort collectie/serie van verschillende culturen, gezichten, natuur, wegen, dieren of neem iets mee op reis dat je overal ter wereld fotografeert.  Zo vind ik het bijv. leuk om foto’s te maken van het uitzicht vanuit onze slaapplaats of foto’s van wegen.

Heb jij nog een goeie (reis) fotografie tip?

 

 

 

 

 

 

 

Author

2 Comments

  1. Dank voor de tips! Ik neem zelf niet altijd genoeg de tijd om een goede foto te maken, te enthousiast, haha! Maar wil mijn reisfotografieskills toch wat verbeteren, dus dan hou ik die tip iig in m’n achterhoofd.

Write A Comment