Soms heb je even een dosis inspiratie nodig. Ik ben gek op het lezen van inspirerende boeken en het kijken van films met prachtige natuur en nieuwe plaatsen. Ik heb mijn favoriete reis films en boeken voor je op een rijtje gezet!

Wild
(boek & film)
Een prachtig boek over een vrouw die de Pacific Crest Trail aan de west kust van Amerika gaat hiken. In het boek neemt ze je mee wat er in haar hoofd om gaat en gaat ze terug in de tijd. Het voelt alsof je met haar mee door de wildernis loopt en ik heb m in één ruk uitgelezen.
De film laat je deze prachtige hike zien, met de fantastische natuur, maar persoonlijk vond ik het een beetje te kort door de bocht. Ik heb meer genoten van het boek.

Into the Wild
(boek & film)
Het boek vond ik moeilijk om door te komen maar de film vind ik fantastisch. Het laat je het prachtige Alaska zien en een aantal minder bekende staten zoals Zuid Dakota. Het verhaal van een jongen die niets liever zien dan zelfstandig zijn met een erg verdrietige afloop. Met prachtige stiltes, woorden en natuur is deze film een aanrader voor een portie reis inspiratie.

The secret life of Walter Mitty
(film)
Het heerlijke verhaal van een man die vast zit in zijn kantoor totdat zijn baan in gevaar dreigt te komen. Hij gaat op zoek naar de man die zijn baan eventueel zou kunnen redden. Hij reist af naar Groenland, Ijsland en Nepal. Het neemt je mee naar deze prachtige landen en je hebt meteen zin om op het vliegtuig naar ijsland te stappen!

Wie (niet) reist is gek
(boek)
Ik kreeg dit boek op mijn verjaardag en heb het in één ruk uitgelezen. Ap Dijksterhuis laat je ogen openen door het psychologische aspect achter reizen. Aan de hand van zijn eigen beleefde reizen legt hij uit welke invloed reizen op een mens heeft en waarom we er mee door blijven gaan. Hij verteld dat het de manier is voor creativiteit, hoe het ons brein soepel houdt en dat het ons gelukkiger maakt. Kortom, voor iedereen die van reizen houd is het een must read!

1000 ultieme reizen om zelf te beleven
(boek)
Elke keer wanneer ik een nieuw reisje heb geboekt blader ik dit boek even door om te kijken of er ook iets over mijn nieuwe bestemming in staat. Dit boek is opgedeeld per continent en verteld korte verhalen en feitjes over verschillende plaatsen. Ook staan er hele mooi foto’s in . Echt een aanrader wanneer je niet weet wat je volgende bestemming moet zijn of als je gewoon van leuke plaatjes en feitjes houdt.

Dat nemen ze je nooit meer af
(boek)
Een prachtig zeilboek over Ben Rutte en zijn vrouw Annemarie. Samen zeilen ze in 3 jaar de wereld over. Hij verteld over het dagelijkse leven op de boot, de ups en downs en de prachtige bestemmingen die ze bezoeken. Ben schrijft het zo mooi dat je het verhaal ingetrokken word en eigenlijk zelf ook zin hebt om op een boot te stappen en de wereld rond te zeilen

Blijven drijven
(boek)
Nog een prachtig zeilboek. Viviane en Bram zeilen samen in 5 jaar de wereld rond. Via Afrika naar Centraal Amerika door naar Patagonië en ze eindigen in Nieuw Zeeland. Ze schrijft over de ups en downs en de prachtige natuur die ze zien, over hoe ze ergens een jaar vast komen te zitten en hun eigen trailer moeten bouwen en hoe ze zwanger raakt en hoe ze vervolgens verder zeilen met een klein kindje aan boort. Viviane schrijft zo mooi alsof je er zelf bij bent

Welke van deze boeken en films heb jij al eens bekeken of gelezen en welke is jou favoriet?

Author

2 Comments

  1. Toen ik de titel van je blog zag, dacht ik gelijk aan The Secret Life of Walter Mitty. Wat een mooie film is dat <3 Ik heb hem zelfs nog een twee keer gekeken omdat ik vond dat vriendlief hem ook moest zien. En nu wil ik al helemaal naar IJsland! 🙂

    • fardou Reply

      Haha wat leuk Yvonne! Ik had m eerlijk gezegd tot voor kort nog nooit gezien maar toen ik het zag was ik er meteen helemaal weg van. Prachtige natuur hè! Groot gelijk, we moeten maar naar IJsland denk ik ?

Write A Comment