2017 was een fantastisch reisjaar. We bezochten 10 landen in 4 verschillende continenten. We ontmoetten ongelofelijk veel nieuwe mensen, hadden bijzondere ervaringen en leerden veel nieuwe culturen kennen. Check wat ik gedaan heb in mijn reisjaar 2017 en lees ook meteen wat onze plannen zijn voor het nieuwe jaar!

Januari

We luidden het jaar in in Franz Josef, Nieuw Zeeland. De plaats waar we vanaf september 2016 aan het werk waren. We bleven de maand januari nog even flink door werken.

Februari

We zeiden gedag tegen Franz Josef en begonnen aan onze roadtrip door Nieuw Zeeland. We reden 3 weken lang over de 2 prachtige eilanden. Door de bergen, langs de zee en eindigden in Mount Maunganui waar we een jaar eerder ons Nieuw Zeeland avontuur waren begonnen

Maart

Tijd voor een nieuw avontuur, terug naar Azië! Op 1 maart vlogen we naar de Filipijnen. Een nieuwe bestemming voor ons beide. 3,5 week lang reisden we door het paradijs en spendeerden veel van onze tijd op Palawan. Onderweg reisden we ook nog een stukje met vrienden van Stu uit Canada. Super leuk.

Op 27 maart vlogen we van Manila naar Kota Kinabalu op Maleisisch Borneo.

April

Voor zo’n 2 weken zagen we alles wat het prachtige Borneo te bieden heeft. We waren zeer onder de indruk. Met als hoogtepunt Mulu nationaal park waar we in de jungle sliepen en een aantal hele toffe activiteiten deden!

Terwijl we door Borneo reisden besloten we Brunei ook mee te pikken. We pakten de bus en spendeerden 3 dagen in dit piepkleine landje.

Op 8 april vlogen we naar Singapore waar we 48 uur rond wandelen. Om vervolgens de bus te pakken naar Kuala Lumpur, Maleisië. Hier bleven we tot 13 april.

Op 13 april pakten we het vliegtuig naar Amsterdam. Het was hoog tijd om een tijdje in Nederland te blijven.

Mei

Maar niet te veel of te lang natuurlijk. Daarom zaten we op 10 mei al weer in het vliegtuig om op bezoek te gaan bij onze vrienden in Italië. We bleven in Cesena voor een week. Onze lieve Italiaanse vrienden lieten ons de hele regio zien en namen ons zelfs mee naar San Marino voor een dagje!

Juni

In juni vloog Stuart terug naar Canada. Ik besloot om bij een vriendin op bezoek te gaan in Cork, Ierland. Ik logeerde een week bij haar en ze liet me het prachtige zuiden van Ierland zien.

Juli

De maand juli werkte ik voor 4 weken op Ameland. Er moest natuurlijk geld verdient worden voor een volgend vliegticket!

Augustus

Op 10 augustus zat ik na 4 maanden Nederland weer in het vliegtuig. Naar Canada! Eindelijk weer herenigd met mijn mannetje! We gingen samen met een ander stel naar Lasqueti eiland, een eilandje van de kust van Vancouver eiland. We spendeerden een week op dit heerlijke eiland.

September

Het was weer roadtrip tijd!! In september deden we een roadtrip van 2 weken door de Rocky mountains. We zagen fantastische meren en watervallen! Echt geweldig!

Oktober

Stuart ging terug aan het werk waardoor ik veel met nieuwe vrienden leuke dingen ging doen in Vancouver. Met Thanksgiving gingen we kamperen bij Jones Lake. We vierden Halloween en gingen naar een pumpkin patch!

November

We gingen een weekendje weg naar Harrison Hot springs en bezochten de Othello tunnels! Verder gingen we nog eens naar de Lynn Canyon suspension brug en was Stuart verder gewoon lekker aan het werk

December

We deden heel veel leuke kerstactiviteiten in en rond Vancouver. 10 december vloog ik weer terug naar Nederland naar 4 maanden Canada. Onderweg naar werd mijn vlucht geanuleerd en moest ik onverwacht een dagje in Kopenhagen doorbrengen, helemaal geen straf hoor!

In 2017 bezocht ik 10 landen, waarvan 7 landen die ik nog nooit eerder had bezocht

Plannen voor 2018

Normaal gesproken hebben we altijd een heel plan en het ik een hele bucketlist aan dingen die ik wil gaan doen ik het nieuwe jaar. Deze keer is dat anders. We hebben op dit moment 0 geboekte vliegtickets naar verre oorden of nog een hele wereldreis in het verschiet.
Alhoewel… Over geboekte vliegtickets gesproken.. Ik ben op dit moment in Nederland, Stuart in Canada en hij heeft een retourtje Nederland – Canada geboekt van 20 januari – 2 februari.Zodat we elkaar niet te veel en te lang hoeven te missen. Misschien dat we in de tijd dat hij hier is iets leuks gaan doen in Europa voor een paar dagen, iemand tips voor een leuke bestemming in januari?
Verder ben ik momenteel bezig met de aanvraag voor mijn Working Holiday Visum voor Canada. Dus als dat allemaal goed is ga ik waarschijnlijk in het voorjaar terug naar Canada voor een jaar. Maar ik zou mezelf natuurlijk niet zijn als mijn plannen niet 10.000 keer zouden veranderen, so who knows wat 2018 in petto heeft!

Hoe was jou reisjaar?

Author

1 Comment

  1. Sandra Maass Reply

    Dan wens ik je veel succes met de visum aanvraag en een fijne tijd in ons kleine landje wereldreiziger!
    Hopelijk kriebelt het niet teveel en kun je genieten van de tijd met je familie en vrienden hier..
    Fijne decemberdagen en een goede jaarwisseling Fardou!
    Groeten Sandra

Write A Comment