Oerang Oetans kijken in Borneo, een must do! Semenggoh wildlife Rehabilitation centre is een goede plek om te bezoeken wanneer je semi-wilde oerang-oetans wilt zien. De kans is namelijk heel groot dat je deze hier spot!

Semenggoh wildlife Rehabilitation centre ligt zo’n 25 kilometer van de stad Kuching, het is dan ook verstandig om in deze stad te overnachten.
Het park is 2 keer per dag open voor voedertijd. Dit is tussen 9 en 10 en tussen 3 en 4

Hoe kom je hier?

Vanuit Kuching gaat er een bus die je voor de deur af zet. Zorg dat je om s’ochtends 7 uur of s’middags 2 uur op het busstation bent. Neem dan Sarawak Transport Company bus No. 6. Deze is voornamelijk te herkennen aan alle bacpackers die in deze bus zitten. De bus kost 4 ringgit per persoon enkele reis.
Je kunt ook een uber of een taxi nemen.

Het park

Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre is een park van 740 hectare grond. In dit park vind je 27 semi wilde oerang oetans. De kans dat je er meer dan 5 zult zien is erg klein en je moet er ook rekening mee houden dat je ze soms helemaal niet ziet. Velen kunnen zichzelf prima alleen redden dus gebruiken de voedertijd niet en laten zich in dit grote park dus ook niet zo vaak zien.
Vanaf de bus loop je naar het park en verzamel je je bij de ingang. Wanneer het tijd is om te voeren loop je in stilte met de groep naar een plek in het bos waar je op een goeie afstand staat maar het toch nog goed kunt zien. De voerders staan op het plateau te apen op te roepen, wanneer je mazzel hebt laten één of meerdere zich zien, zo niet dan kun je altijd in de middag nog een keer terug komen.
Wanneer de apen tevoorschijn komen kun je flink wat foto’s maken na een uur moet je het park weer verlaten

Oerang oetans in het wild zien is een enorme ervaring en het Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre is een goede plaats om dit te doen.

Author

Write A Comment