Ik hou van lijstjes. Tijdens onze reizen schrijf ik op waar we geslapen hebben en hoeveel we voor elk wissewasje uitgeven. Ik heb alles voor je op een rijtje gezet voor onze 25 dagen in Fiji

Slapen.
Ik heb een kort overzicht gemaakt van de plaatsen waar we geslapen hebben. We sliepen 15 nachten in onze wwoof plek in een dorm, brachten 2 nachten door in een Bure, 3 nachten in een tent en 4 nachten in een dorm. De gemiddelde prijs voor een dormkamer is €15, een tent is €6 en een bure is €25. Elk hotel/hostel/guesthouse in dit lijstje is aan te raden. We hebben nergens geslapen waar we het niet goed vonden. Verwacht niet altijd enorme luxe, maar het had allemaal een normaal bed, douche en wc en het was schoon en op een goede locatie.

Nadi: Beach escape Villas
Nananu-I-Ra: Safari Lodge
Vatia: Vatia Beach eco resort
Nadi: Smugglers Cove

img_0415 img_0454 img_0496

Budget
Aangezien we 17 dagen hebben gewwoof’d heeft dit ons ontzettend veel geld bespaard. We werkten 5 uren per dag in ruil voor overnachting en eten. We hoefden 2,5 week helemaal geen geld uit te geven. Wwoof’en is een goed alternatief voor reizen met een laag budget. In de 8 dagen dat we hebben gereisd waren we 5 dagen met z’n tweeën en was ik 3 dagen alleen. Hierdoor worden berekeningen voor 2 personen maken een beetje vaagig maar ik doe mijn best. In Fiji wordt betaald met de Fiji Dollar.
Ik heb het op gesplitst in diverse categoriën:
Accommodatie (slaapplaatsen)
Eten en drinken (ontbijt, lunch, diner, drinken, waterflessen en snacks voor onderweg)
Vervoer (bus en taxi kosten)

Accommodatie        $282  = €125

Eten & drinken       +-$550 = €242

Vervoer                       $145 = €63

De totale uitgaven voor Fiji waren  €430 voor 8 dagen 

Het totale budget dat we met 2 personen hebben uitgegeven in 5 dagen = €300
Het totale budget dat 1 persoon in 3 dagen heeft uitgegeven = €130 

Dat is een dagbudget van ongeveer € 35 per dag per persoon

Je kunt Fiji zo duur of goedkoop maken als je wilt. Wwoof’en is een goed alternatief wanneer je naar een duurder land gaat. Zo kun je langer tijd door brengen in een land voor helemaal noppes. Wij bespaarden hierdor veel geld. ook bespaarden we geld door in een tent te slapen, zelf een aantal maaltijden te maken en met lokaal vervoer te reizen. Persoonlijk viel mij reizen in Fiji qua prijs behoorlijk mee. Ik had het zeker veel duurder verwacht en had niet verwacht zoveel luxe te krijgen voor deze prijs.

Valt dit bedrag je tegen of valt het je mee?

 

 

Author

Write A Comment