Singapore, één van de kleinste landen van Zuid-Oost Azië. Wij spendeerden 50 uur in deze schone, moderne stad en genoten van dit bijzondere land. Waar slapen, wat to do en hoeveel we uitgaven lees je hier

Hoe kom je hier?

Singapore heeft een ongelofelijk groot vliegveld, je kunt van overal ter wereld Singapore in vliegen. Zo vlogen wij Singapore in maar gingen we per bus naar Kuala lumpur. Mocht je per bus de rest van Azië willen verkennen ga dan naar Golden Mile Complex. Hier vind je bussen naar allerlei plaatsen in Maleisië en Thailand.

Waar slapen?

Wij sliepen in een hostel genaamd Central 65(deze is te vinden op booking.com, klik hier voor een kortingscode). Dit hostel was redelijk centraal en te vinden aan de rand van Little India. We sliepen in een kamer met 16 bedden. Het hostel heeft een rooftop met jacuzzi en een gaaf uitzicht over de stad. We betaalden  €17 per persoon per nacht.

IMG_7165

Wat doen?

Bezoek little India & China town
Waan je even in China of India. Proef het eten en de culturen, bezoek de tempel en ga souvenir shoppen.

Shoppen in Orchard road
Aan Orchard road vind je een tal van winkelcentrums. Hier kun je heerlijk winkelen en lunchen. Je vind hier honderd verschillende merken en winkels.

Bezoek Marina Bay
Het beeld van Singapore is Marina Bay. Hier kun je je makkelijk een aantal uren vermaken. Ga hier overdag én s’avonds heen zodat je de skyline beide keren kunt bewonderen. Er is een enorm winkel centrum met merken als Gucci en Luis Vitton. Er is een enorm casino en een tal van restaurantjes. Loop langs de bay en bewonderen de lichten van de stad dat reflecteert op het water. Heel gaaf!

Singapore Sling in the Raffles Hotel
Misschien heb je er wel eens van gehoord, de Singapore Sling, een cocktail. Deze is bedacht in The Raffles hotel. Hier kun je ook nog steeds het originele drankje bestellen, dat wel aardig aan de prijs is. Verder kun je rond het prachtige hotel lopen en ze hebben ook nog eens een enorme souvenir shop!

Eten aan het water in Clarke Quay
Clarke Quay is een ontzettend leuke buurt om even rond te wandelen en heerlijk aan de rivier te eten. Er bevinden zich verscheidene winkelcentra en aan het water vind je tal van restaurantjes en kun je ook een river cruise doen!

Merlon 
Een bekend beeld als je aan Singapore bent. Deze leeuw/vis vind je voor de skyline van Singapore, wel een fototje waard dacht ik

IMG_7235

Kosten Singapore

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen, Singapore is een behoorlijk dure stad om te verblijven, door de sterke dollar is het leven hier prijziger. Daar haalt niet weg dat het best bijzonder is. Dit is wat wij uitgaven met 2 personen in 3 dagen en 2 nachten
Vervoer (taxi, metro en bus naar KL)          €52
Slapen (2 nachten in Central 65)                €67
Eten (eten en drinken)                                   € 85
Activiteiten (tours)                                         €42

Totale uitgaven voor 2 personen 50 uren in Singapore  €246

Handige Info

– Singapore heeft een erg makkelijk openbaar vervoer systeem, overal rijden bussen en metro’s naar toe. Ook is de taxi niet al te duur
– Meer dan 75% van de bevolking is Chinees
– In Singapore betaal je met de Singapore Dollar
– Met deze Dollar kun je ook in Brunei betalen en visa versa. De Bruneise en Singapore Dollar zijn beiden evenveel waard.
– Singapore is vol met regeltjes, zo kun je bijv. een boete krijgen wanneer je de wc niet doorspoeld, op kauwgum kauwt of wanneer je niet oversteekt bij een zebrapad

Voor Singapore heb je niet veel tijd nodig, 2 dagen/3 nachten is meer dan genoeg. Het lijkt wel een stad van de toekomst en is ontzettend leuk om eens bezocht te hebben!

Author

Write A Comment