In November bleef ik samen met mama een nachtje op Vlieland. Het was de eerste keer dat ik op Vlieland was en het was ook het enige eiland van de waddeneilanden waar ik nog niet was geweest. Maar joh, wat is het toch een leuk eiland! Zeker een bezoekje waard. Waar slapen, eten en wat doen op Vlieland lees je hier!

Vlieland

Vlieland is het tweede wadden eiland en hoort bij de provincie Friesland. Vlieland heeft maar 1 dorp; Oost-Vlieland en daar wonen zo’n 1100 mensen. Om op Vlieland te komen moet je met de veerboot, deze gaat vanuit Harlingen. In de winter gaat deze zo’n 3 keer per dag en in de zomer kun je er 7 keer komen met de veerboot en de watertaxi. Een kaartje, als je alleen de veerboot op loopt zonder fiets, kost je in de winter 27,70 en in de zomer 28,66. Vlieland is autolux, dit betekend dat je in principe geen gemotoriseerde voertuigen mee mag nemen naar het eiland. Maar wel je fiets bijv. of je kunt er eentje huren.

Waar slapen?

Wij waren op Vlieland in november en verbleven in een hotel. Vlieland heeft tientallen hotels. Zo verbleven wij in het Loods Hotel in het centrum van Oost-vlieland. Ze deden er een uitstekend ontbijt en het was op loop afstand van alles. Wil je liever dichtbij het strand zijn? Ga dan naar het Westcord Strandhotel Seeduyn. Daar is het lekker rustig en ben je op meters afstand van de zee! Houdt jij van kamperen? Nou, dat kan ook op Vlieland hoor! Zo is er kampeer terrein Stortemelk en kampeer terrein de lange paal.

Waar eten?

Op Vlieland kun je ook heerlijk eten en drinken. Mijn persoonlijke favoriet was het Badhuys op het strand. Hier hebben we twee keer geluncht. Met een zeer uitgebreide kaart voor een goede prijs met vriendelijk personeel zou ik dit zeker aanraden. Wat natuurlijk ook hielp is dat het restaurant op het strand was en je dus ook nog eens een heerlijk uitzicht hebt. Op zoek naar iets in het centrum van Oost-Vlieland? Dan kan ik persoonlijk Plezant aanraden om avonds lekker te gaan eten en de lutine, hier hadden we heerlijke koffie met gebak, ook een aanradertje dus. Het centrum van Oost-vlieland zit vol leuke plekjes om te eten, keuze genoeg!

Wat doen?

Zelf vind ik het altijd heerlijk als ik op een wadden eiland ben om gewoon lekker over het strand en door de bossen te lopen en uit te waaien en lekker te eten en te drinken. Wil je toch iets meer dan dat doen?
Huur dan bijv. een fiets en fiets het eiland over.
Op bepaalde dagen kun je de vuurtoren van Vlieland bezoeken en genieten van het uitzicht over het eiland.
Bij Paal50 kun je toffe outdoor activiteiten doen zoals suppen, blok karten en kitesurfen.
Op zoek naar een iets rustigere activiteit? Doe dan yoga op het strand! 
Meer van het eiland zien het hele jaar door? Ga dan mee met de Vliehors express. Deze truck brengt je naar het westelijke punt van Vlieland, waar een zandvlakte is van 20 vierkante kilometer. Deze word ook wel de sahara van het noorden genoemd. Verder gaat het langs een juttershuisje. De vliehors express gaat het hele jaar door!
Een wandeling door het dorp is natuurlijk ook altijd leuk om te doen, bezoek ook eens de leuke winkeltjes in oost-vlieland!

Ik vond Vlieland een heerlijk eiland en zou het iedereen eens aanraden hier een paar dagen door te brengen. Het voelt zo ver weg maar is zo dichtbij! 

Meer weten over Vlieland, kijk dan ook eens op Vlieland.net 

Author

Write A Comment