Een maand geleden werd ons steeds verteld “oktober is zo’n regenachtige maand!” In mijn gedachten zag ik grijze lange dagen die nooit leken op te houden. Inmiddels is het al bijna november en heb ik het idee dat al mijn dagen gevuld waren met zonneschijn ook al regende het 25 dagen. Ik ben gek op Franz josef en kan me niet voorstellen dat dit fijne leven ooit moet op houden.


Franz Josef heeft ons hart gestolen. In het begin ging het niet helemaal lekker zoals je in eerdere reisdagboeken hebt kunnen lezen maar vanaf het moment dat we niet meer bij Terrace werken en in een huis wonen gaat alles voorspoedig. Ik ben gek op mijn werk. Dinsdag t/m zaterdag werk ik bij Monsoon wat ontzettend druk en gezellig is en waar ik elke dag in ieder geval een paar tafels met Nederlanders heb. Kan mijn Nederlands weer een beetje bij gespijkerd worden. Stuart werkt dinsdag tm zaterdag bij de Glacier helikopters. Door de regen hebben ze de halve maand niet gevlogen, toch krijgt hij wel zijn uren en zit hij gewoon films en hockey te kijken.
We hebben hele leuke vrienden, met Jess en Zak gaan we om de week voor elkaar koken. Afgelopen zondag aten we hamburgers bij hun en dronken we bier, komende zondag ga ik pompoen soep maken met zoete aardappelen. Gezellig. Toni is een nieuw meisje op mijn werk, met haar ga ik om de dag naar de sportschool en met Alice en Toni doen we koffie en lunchen we zo nu en dan samen. Alle mensen waarmee ik werk zijn geweldig.
Een kleine update van wat we de afgelopen weken hebben gedaan.

Zaterdag 15 oktober was mijn laatste werkdag. Ik moest iemand inwerken en was mooi op tijd klaar. S’avonds werkte ik in Monsoon en na mijn werk daar gingen stu en ik naar een verjaardags feest van een van mijn collega’s. Het was een ontzettend groot huis feest. Er waren 30 mensen en er werd gedanst, er was een vuur en werd gekletst. Heel leuk, daarna gingen we met z’n allen op stap in Monsoon. De volgende dag(zo 16 okt) hadden Stu en ik een kater en keken we de hockey wedstrijd in the Landing. De volgende dag deden we weer niet veel.
Een nieuwe werkweek breekt aan. Een week waarin ik in de ochtend kon uitslapen en in de avonden in Monsoon werk. Niet heel veel uren, maar het is maar voor 2 weken tot de ontbijt dienst begint en ik die er ook bij neem dus ik img_2317geniet van mijn vrije ochtenden. Vrijdag 21 oktober had Stuart een extra vrije dag. We reden naar Fox om rond lake Matheson te lopen. Een meer dat spectaculaire uitzichten heeft over de bergen en gletsjers. Het was een fijne dag, om 4 uur begon ik met werken. Ik was restaurant manager voor een dag, Alsice werkte buiten en het was Toni haar eerste dag. Het was druk maar het ging allemaal voorspoedig. Zaterdag deed ik samen met mijn collega Sam pizzafest. Om de dag hebben we pizzafest, onbeperkt pizza eten voor $18 en zaterdag hadden we 118 mensen en een rugby wedstrijd op de grote schermen.
Zondag keken Stu en ik weer een hockey wedstrijd in the Landing, we hebben geen wifi in ons huis daarom moeten we altijd naar een restaurant oid om te internetten. S’avonds aten we bij Zak en Jess. Maandag moest Stuart werken en heb ik de hele dag gerelaxed. Woensdag ging ik samen met Toni naar de sportschool en daarna gingen we lunchen. Na het werk s’avonds gingen we naar Open Mic night. Het was een avond met veel te veel wijn en shots en ik belande op een afterparty  en kwam pas om 4 uur thuis. Vandaar dat donderdag een kater dag was. Met Alice en Toni hebben we een paar uren gekletst en geluncht in the Landing. S’avonds werken en vroeg naar bed. Vrijdag Heb ik samen met Toni geluncht, s’avonds gewerkt en na werk naar Jug Night. Daar waren veel img_1940bekenden. Ontzettend gezellig. Vervolgens met onze huisgenoot Katie naar Monsoon. Daar gedanst tot in de vroege uurtjes. Zaterdag zou ik met Joe(nieuwe collega) en Toni naar de sportschool, maar het was dicht. Jammer, dan maar joggend naar the landing om te lunchen. Daar hebben we een paar uren op de bank bij het vuur gehangen. S’avonds weer gewerkt en vroeg naar bed.
Vandaag was mijn eerste ontbijt dienst van half 7 tot 12 gewerkt. Makkelijk geld verdienen, ik hoef niet zo veel te doen.

Deze week werk ik 6 ochtenden en 4 avonden. Sparen gaat goed, we hebben onszelf een budget van $75 per persoon, per week gegeven. Als we dat op maken aan stappen dan betekend dat dat we niet fancy kunnen eten, als we het op maken aan eten kunnen we niet meer stappen. Ik voel me behoorlijk thuis hier en vind het zo fijn dat ik zo veel mensen om me heen verzameld heb. En iedereen zit in het zelfde schuitje. Het zijn allemaal reizigers met een working holiday die de wereld willen zien. Er komen zo veel geweldige verhalen voorbij. Ik kan uren naar deze mensen luisteren.
De zomer komt er aan en het zal alleen maar drukker worden, ik kan niet wachten.
Liefs!

Author

1 Comment

  1. Fijn dat jullie het naar de zin hebben samen met vrienden en ook nog sparen ! Ziet er beter uit dan de vorige maanden en ook nog in een prachtige omgeving! Ik vond de fotoktoberreeks ook mooi! Dan zie je toch even wat je allemaal al gezien hebt en dat is al heel wat! Fijne zomer xg

Write A Comment