“Ik ga niet op reis, dat is veel te duur” zul jij nooit meer zeggen na het lezen van dit stukje! Er zijn verscheidene manieren om (bijna) voor niks te gaan reizen. Je leest ze hier!


(boot) liften
De meest bekende weg om goedkoop van A naar B te komen is liften. Je steekt je duim in de lucht aan de kant van de weg en je hoopt dat een wildvreemde je oppikt en naar je bestemming wil rijden. Liften is een goeie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je bespaard een hele hoop geld. Een andere manier om te liften is boot liften. Het is helaas niet zo makkelijk als met de auto liften want je gaat niet zo snel met je duimpje aan de kant van de zee staan. Maar gelukkig zijn er handige websites waar boten naar een crew zoeken zoals www.findacrew.net. Hier kun je met mensen praten die vaak ruime tijd van te voren al bezig zijn met het zoeken van een crew. Zo kun je goed geld besparen op een vliegticket om met de boot van A naar B te gaan!

Vrijwilligerswerk
Helpex, wwoof, workaway
Je geeft een beetje en je krijgt een beetje. Thats volunteering. Kijk op de website van wwoofing of helpex en je kunt waarschijnlijk wel een adresje vinden in het land waar je zoekt. Wij deden bijv. in Fiji wwoof’en, 5 uren werken en in ruil daarvoor kregen we gratis eten en slapen en in onze vrije tijd mochten we gebruik maken van een aantal watersportspullen. Voor een beetje van jou tijd krijg een beetje van hun.

Couchsurfen
Nog zo’n goeie manier om mensen te ontmoeten en wie weet wel vrienden voor het leven. Als je kijkt op de website van couchsurfing kun je in verschillende steden over de hele wereld wel een bankje vinden en wie weet is je host een hartstikke leuk mens die je alle ins en outs van de stad ook nog laat zien!

Hiken en kamperen
Let’s go tramping and camping. Misschien wel de meest oncomfortabele manier maar wel het goedkoopst. Je sleept je backpack en tent met je mee en loopt van A naar B en kampeert onderweg. Dat zal natuurlijk niet overal kunnen. Maar het is wel een leuke en sportieve manier om het te doen. Je bent lekker buiten, in de natuur, kookt je eigen eten, zet je eigen tent op. Als je samen met een vriend bent heb je onderweg ook nog iemand om mee te kletsen, spelletjes mee te bedenken en natuurlijk om liedjes mee te zingen.

 

Heb je iets aan deze tips? Heb jij nog tips om bijna gratis te reizen?

Author

Write A Comment