Ben je van plan om dit jaar op (wereld) reis te gaan? Dan moet je eerst wat geld bij elkaar sparen voordat je in dat vliegtuig stapt. Hier een aantal tips die je kunt gebruiken om te sparen voor jou toekomstige reis

 1. Weet wat je moet sparen.
  Ga je naar Noord Amerika, dan heb je een groter budget nodig dan wanneer je bijvoorbeeld naar Azië gaat. Ga researchen om uit te vinden hoeveel geld je nou echt nodig hebt. Je weet natuurlijk niet precies hoeveel het zal worden, maar beter te veel dan te weinig toch?
 2. Begin op tijd
  €5000 in 6 maanden sparen is toch nét ietsje makkelijker dan in 2 begin daarom met sparen op het moment dat je weet dat je op reis gaat.
 3. Bespaar op kleine dingen.
  Als je gaat shoppen, denk dan bij jezelf: “Heb ik dit écht nodig?” Dat shirtje van €25 is een heel dagbudget in Zuid Oost Azië. Die cappuccino elke ochtend kan ergens anders in de wereld voor dezelfde prijs zijn je avond eten. Begin te denken in vliegtickets, hotelkamers en eten. Dan leer je snel onnodige dingen kopen af.
 4. Begin een spaarpot
  Wij hebben een spaarpot in onze kamer staan waar wel elke keer wanneer we kleingeld hebben dat daar instoppen, en briefjes van 5 een aantal keer per week. Sinds het moment dat we die hebben (dat is nu 3 maanden geleden) hebben we er in totaal $400 ingestopt. Dat is weer mooi meegenomen in Fiji.
 5. Geef jezelf een week budget
  Reken uit wat je wilt gaan sparen. Kijk naar wat je verdient per maand en wat je nodig hebt voor je reis. Zo kun je jezelf een budget geven waar je je aan moet houden. Heb je het meeste van je geld uitgegeven aan boodschappen dan betekend dat dat je een terrasje minder moet pakken deze week.
  Boodschappen tip!
    Schrijf op wat je écht nodig hebt, zo geef je geen geld uit aan onnodige snacks, en doe maar 1 keer in de week boodschappen. Zo kom je niet dagelijks in de verleiding om snacks te kopen. Je geeft meer uit wanneer je 3 keer in de week boodschappen doet dan wanneer je het 1 keer doet. Gooi je vriezer vol, je redt het wel deze week!
  Schrijf al je uitgaven op per week en kijk aan het einde van de week waar je op kunt besparen.
 6. Blijf thuis.
  En dan bedoel ik natuurlijk niet van je reis. Maar bespaar op avondjes stappen, lunchen, shoppen en date nights zoals bioscoop, terrasjes en uit eten. Dat zijn natuurlijk de leukste dingen om te doen maar een filmpje op de buis en een goedkoop wijntje is toch ook hartstikke gezellig! En wel zo goedkoop!
 7. Zeg je abonnementen op tijd op.
  Netflix, je telefoon en tijdschrift abonnementen heb je helemaal niet nodig wanneer je in Verweggistan bent. Zeg daarom alles lekker op tijd op zo bespaar je die kosten wanneer je in het buitenland zit!

 

Heb je hier iets aan? Heb jij nog spaar tips?

Author

2 Comments

 1. Goeie tips! Wij hebben ook een hele tijd gespaard voor we op reis gingen en daardoor 2 keer een belastingteruggaaf gehad in de spaar-periode. Handig om dit soort “bonus-geld” meteen op je spaarrekening te zetten, dat tikt lekker aan.

 2. Pingback: Hoe het financieel mogelijk is om te reizen zoals wij | Fartravels.nl

Write A Comment