Vorige week heb ik gevraagd welke anticonceptie de reizende vrouw gebruikt. Ik heb echt ontzettend veel reacties gekregen. Heel gaaf! Bedankt hiervoor! Zo’n 50 vrouwen hebben de enquête ingevuld of mij een berichtje gestuurd. Ik heb hiervan nu de uitslag en ook waar uiteindelijk mijn keuze op gevallen is.


Er kwamen in mijn vorige blog hierover een aantal vragen aan bod. Welke anticonceptie gebruik je? Hoe bevalt deze, zou je het aanraden? En reis je met je partner? Hier vind je de antwoorden!

Welke anticonceptie wordt er gebruikt onder de 50 ondervraagde vrouwen?

Niks                                              2
Condooms                                  2
Nuvaring                                      1
Prikpil                                           4
Pil                                                  5
Implanon                                      5
Koper spiraal                               5
Mirena/hormoon spiraal           26

Hoe bevalt deze en zouden zij deze aanraden?

Ik heb van bijna niemand een afrader of een hele slechte ervaring mee gekregen. Nu is het natuurlijk zo dat het bij iedereen anders werkt, zo heeft de een met een implanon staafje 3 maanden continu last gehad van menstruatie terwijl een ander helemaal geen menstruatie heeft gehad bijv. Er was iemand die de pil gebruikte en daarbij alsnog zwanger raakte.
Er wordt over het spiraaltje wel vaak vermeld dat het inzetten erg pijnlijk is en daarna nog 2 dagen erg pijnlijk is, maar het dan ook over is. De vrouwen met een spiraaltje en een implanon zijn erg te spreken over deze anticonceptie aangezien je voor 3-5 jaar klaar bent terwijl je bij de pil er wel elke dag aan moet denken. Mensen met een spiraaltje hebben over het algemeen bijna geen menstruatie terwijl dat bij een implanon erg wisselt. Met de pil kun je er voor kiezen het een maand uit te stellen wat soms ook wel erg goed uit kan komen.

Hoeveel procent van de ondervraagde dames reizen er met hun partner?

Ja ik reis met partner                        38%
Nee ik reis niet met partner             41%
Soms reis ik met mijn partner         21%

Persoonlijke analyse

Wat mij voornamelijk op viel is hoe veel vrouwen er een spiraaltje hebben. 60% van alle ondervraagden hebben een soort van spiraal. Dat vind ik behoorlijk veel!
Deze uitslagen zijn niet bindend, elke anticonceptie werkt bij iedereen anders, dus ga er niet meteen van uit dat dit voor jou ook de juiste keuze is.

Mijn keuze?


Ik heb dit “onderzoekje” opgezet omdat ik graag wou stoppen met de pil. En de mening van andere reizende vrouwen wou weten. Hier kwam dus behoorlijk duidelijk uit dat de meeste vrouwen een spiraaltje gebruiken. Ik heb hier zeker over nagedacht. Maar, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het een dood maar dan ook dood eng idee vind en het niet zo zie zitten. Vooral niet omdat ik zondag ook al weer voor anderhalf jaar weg ben, dus als er iets mis is dan ben ik niet zo bij mijn eigen huisarts. Nu kunnen dokters dat in Nieuw Zeeland natuurlijk ook wel maar voor zo’n persoonlijke kwestie heb ik toch liever mijn eigen vertrouwde dokter.

Wat heb ik nu wel gekozen?

Ik heb gistermiddag een implanon staafje laten zetten. Die blijft 3 jaren lang in mijn arm zitten. Ik ben ook al geen naalden held dus ik heb er de hele dag tegenop gekeken. Maar je krijgt een verdoving en voelt er verder helemaal niks van. Viel echt reuze mee.

Ik ben tot nu toe erg tevreden maar ik heb hem nog geen dag zitten dus ik kan er nog niet heel eerlijk over oordelen. Over 3 maanden zal ik mijn mening hierover nog eens schrijven en dan kijken of het is verandert of dat ik er dan helemaal blij mee ben.

Dit onderzoekje is ontzettend handig geweest voor mijn besluit. Mede omdat ik veelal positieve reacties over de implanon heb gekregen, dit heeft voor mij wel geholpen de knoop door te hakken. Maar als ik iets meer een held was geweest en wat meer tijd thuis had gehad had ik toch denk ik wel voor een mirena spiraal gekozen.

Lieve dames, heel erg bedankt voor jullie medewerking en ik hoop dat jullie hier iets aan hebben in de toekomst. Vrees niet om vragen te stellen!

Lees hier hoe de Implanon met 3 maanden later nog bevalt. 

Author

6 Comments

  1. Ik vind ook al knap dat je dit ding in je arm hebt laten zetten en je hoeft die pil niet meer te slikken! Dat is ook fijn ! Hoop dat t allemaal goed bevalt xg

    • fardou Reply

      Dat gaf mijn dokter inderdaad ook aan en ik heb er wel vaker gehoord maar tot nu toe gaat het nog goed *afkloppen* nog nergens last van en geen bloedingen en hopen dat dat zo blijft! Thanks in ieder geval voor t artikel 😉

  2. Pingback: Update anticonceptie op reis; 3 maanden later | Fartravels.nl

  3. Pingback: Meest gelezen blogs 2016 | Fartravels.nl

  4. Pingback: Anticonceptie op reis | Fartravels.nl

Write A Comment